Hajrovic Werder Bremen ile ilk maçına çıktı

Hajrovic Werder Bremen ile ilk maçına çıktı

Galatasaray'dan kaçarcasına ayrılan ve ardından Werder Bremen takımına transfer olan Izet Hajrovic'de sürpriz bir gelişme yaşandı.

Galatasaray'ın FIFA'ya gitmesi nedeniyle tedirginlik yaşadığı belirtilen Alman kulübünün, yeni transferini hazırlık maçlarında oynatmayacağı öne sürülmüştü.

PERFORMANSI BEĞENİLDİ

Ancak Hajrovic dün takımıyla sahaya çıktı. Boşnak futbolcu yeşil-beyazlıların Avusturya takımı Wacker Innsbruck ile yaptığı ve 5-2 kazandığı maçta ilk kez Werder Bremen forması giydi ve karşılaşmada gollerden birinin de asistini yaptı. İlk 11'de başlayan ve 60 dakika sahada kalan oyuncunun performansı hocası tarafından beğenildi.

Werder Bremen 5-2 Wacker Innsbruck Maçın Golleri

Teknik Direktör Robin Dutt, "Izet ilk maçında iyi iş çıkardı. İyi şutlar çekti ve asist yaptı. Tabi daha eksikleri var. Saha paylaşımı ve duracağı yer konusunda yeni sisteme uyum sağlayacak" dedi.

Oyuncu için FIFA'dan gerekli iznin henüz gelmemiş olmasına karşın genç futbolcuya forma verilmesi 'Werder Bremen meydan okudu' şeklinde yorumlandı.

"HER ŞEY USULÜNE UYGUN"

Öte yandan kulübün sportif direktörü Thomas Eichin konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Hajrovic için istedikleri belgenin Türkiye'den kendilerine verilmemesine şaşırmadığını belirten idareci, "FIFA transferin hukuki olup olmadığına karar verecek. Bu konuda şüphemiz yok. Her şeyin usülüne uygun olduğuna inanıyoruz" dedi.

İlk resmi maçlarını oynayacakları 17 Ağustos'tan önce FIFA'nın kararını açıklayacağını belirten Eichin, "Kimse bir oyuncuyu engellemek istemez" diye konuştu.