Hakimden çocuk istismarcısına tokat gibi cevap

ii

Beyoğlu’nda 3 çocuğa cinsel istismarda bulundukları iddia edilen 3 kişinin yargılandıkları davada 5 yıl sonra karar çıktı. 64 yaşındaki sanık 39 yıl, 62 yaşındaki sanık ise 33 yıl hapse mahkum edildi. Hakim, “Bu çocuk gibi 3 torunum var” diyerek suçlamayı reddeden sanığa “Torunlarına istismar söz konusu olursa konuşursun’’ şeklinde tepki gösterdi. Beyoğlu’nda 2009 yılında yaşları 9 ile 11 arasında değişen ikisi erkek 3 çocuğun cinsel saldırıya uğradığı iddialarına ilişkin davada mahkeme 5 yıl sonra kararını verdi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar celsesinde tutuksuz sanıklar A.S. (64), M.K. (62) ve V.T. (27) ile mağdur çocuklardan U.D. hazır bulundu. Kardeş oldukları belirtilen diğer mağdurlar C.K. ve M.K. ise duruşmaya katılmadı.

"O ZAMAN KÜÇÜKTÜM, HER ŞEYİ BANA ÖĞRETTİLER’"

Duruşmada pedagog eşliğinde ifadesi alınan mağdur U.D. önceki ifadelerinin doğru olmadığını, sanıkları tanımadığını söyledi. U.D. ifadesinde, “Sanıkları tanımıyorum. Hele hele sanıklardan M.K.’yı hiç tanımıyorum. O zaman küçüktüm. Önceki ifadelerimin hepsini bana öğrettiler. Şimdi 17 yaşındayım’’ dedi. Önceki ifadeleri okunan U.D. susunca hakim, “Bu kadar şeyi sana kim öğretti o zaman” diye sordu. U.D. ise, “Kim öğretti bilmiyorum, şikayetimden vazgeçiyorum’’ yanıtını verdi. Mağdurun ifadesine ilişkin görüşü sorulan pedagog ise U.D.’nin verdiği beyanlara itibar edilebileceğini düşünmediğini ve mağdurun mantıklı cevaplar veremediğini söyledi.

"BENİM BU ÇOCUK GİBİ 3 TANE TORUNUM VAR"

Duruşmada son sözleri sorulan sanıklardan M.K.'nın “Bu çocuk gibi 3 tane torunum var. Ben 65 yaşındayım, kesinlikle bu suçu kabul etmiyorum” demesi üzerine mahkeme başkanı, “Varsa var ne yapalım yani. Burada 3 tane çocuğun istismarından bahsediyoruz. Senin torunlarına istismar söz konusu olursa konuşursun’’ dedi. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme “3 çocuğa cinsel taciz”, “çocukların ruh sağlıklarının bozulmasına neden olma”, “hürriyeti tehdit” suçlarından sanık M.K.’yı 33 yıl 4 ay, A.S.’yi 39 yıl 2 ay, V.T.’yi ise 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar M.K. ve A.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"EKMEK ALDIRMAK BAHANESİYLE EVE ÇAĞIRIP CİNSEL TACİZDE BULUNUYORDU"

Beyoğlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2011 yılında yapılan duruşmada ilk ifadesi alınan mağdur U.D. tüyler ürperten ifadeler vermişti. Mahallede birlikte oyun oynadığı biri kız diğeri erkek iki kardeşle birlikte cinsel tacize uğradığını iddia eden U.D. duruşmada sanıkları teşhis etmiş, olayların nasıl başladığını tüm detaylarıyla anlatmıştı. Arkadaşı C.K.’nın elinde 50 TL civarında para gördüğünü belirten U.D., ifadesinde “C.K.’ya bu parayı nereden bulduğunu sordum. C.K. bir adamın kendisini evine ekmek aldırmak amacıyla çağırdığını, ekmeği aldırdıktan sonra kızı eve alıp elle ve oral yolla cinsel tacizde bulunduğunu anlattı. Bunun üzerine ben ve M.K., C.K. ile birlikte aynı eve gittik. M.K. eve gittiğimizde bize zorla sigara içirdi. Sonra biz erkek olduğumuz için M.K. ile beni bir odaya kilitleyip sigarayı burada içmemizi söyledi. C.K. dışarı çıktıktan sonra üzerinde sıvı şeyler olduğunu gördüm. M.K.’nın evine daha sonraki gidişlerimizde bana da oral yolla tacizde bulundu. Bu olanları mahalledeki bazı kişiler duyunca bizi eve, mezarlığa ve harabe binalara götürüp taciz ediyorlardı. Bize para vermiyorlardı, öylesine gidiyorduk’’dedi. İfadelerinin ardından pedagog çocukların anlattıkları şeylerin çocuk uydurması olabilecek şeyler olmadığını, çocukların yaşlarının çok üzerinde cinsel bilgiler verdiklerini belirtti.

7 SANIKTAN 4'Ü ÇOCUK AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE YARGILANIYOR

Beyoğlu’nda 2009 yılında yaşanan olayın ardından bir kişi mahallede geçen konuşmalar üzerine U.D. ve C.K. ile M.K. kardeşleri yanına çağırarak cinsel taciz olayının olup olmadığını sordu. Mağdurların, isimlerini bilmedikleri 6-7 kişinin değişik yollarla cinsel istismarda bulunduklarını söylemesi üzerine emniyet güçlerine haber verildi. Olaylar üzerine açılan soruşmada mağdurların ifadelerinden şüphelilerin bir süredir tehdit yoluyla cinsel tacizde bulundukları anlaşıldı. İfadelerin ardından 4’ü 18 yaşından küçük olmak üzere 7 kişi gözaltına alınarak kamu davası açıldı. Hüküm giyen 3 sanığın dışında 4 şüphelinin Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaları devam ediyor.