Hakkari şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

şehit

Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 3 askerin cenazesi, memleketlerine gönderildi. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından Van'a getirilen şehitler için Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ RAMAZAN GÜLLE

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Gülle'nin naaşı, Konya'nın Çeltik ilçesine bağlı Gökpınar Mahallesi'nde toprağa verildi. Şehidin naaşı baba evinden yakınları tarafından alınarak, mahalle meydanına getirildi. Burada, şehidin ağabeyi Mehmet Gülle tabuta sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen Gülle'yi, arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen baba Duran Gülle ise oğlunun tabutuna dokunarak yakınlarına, "Dik durun, hainleri sevindirmeyin, şehidimiz var" diye seslendi.

Hakkari şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

ŞEHİT ER RAMAZAN KÖSE

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan jandarma er Ramazan Köse de memleketi Artvin'in Borçka ilçesinde toprağa verildi. Van'dan uçakla Trabzon Havalimanı'na getirilen şehit Köse'nin cenazesi, buradan da cenaze arabası ile ilçeye getirilmişti. Şehit er Köse için öğle vakti Borçka Merkez Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Şehidin babası Begcan Köse, kardeşleri Ümit ve Samet Köse güçlükle ayakta durdu. Şehidin işitme engelli amcası Özcan Köse'yi ise baba Begcan Köse teselli etti, kardeşinin gözyaşlarını sildi.

Hakkari şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Tören sırasında şehit cenazesine sarılan yakınlarının ağladığı görüldü. Şehidin annesi Gülsen Köse rahatsızlandığı için cami avlusundaki törene katılamadı. Kılınan cenaze namazı sonrası Köse'nin naaşı, bir süre askerlerin omuzunda taşındıktan sonra cenaze arabasına konularak Borçka Şehitlik Mezarlığına götürüldü.

Hakkari şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

ŞEHİT JANDARMA ER YUNUS YILMAZ

Şehit Jandarma Er Yunus Yılmaz ise memleketi Bingöl'ün Karlıova ilçesinde defnedildi. Van'dan uçakla Bingöl Havalimanı'na getirilen şehit Yılmaz'ın cenazesi, helikopterle Karlıova ilçesine, buradan da cenaze arabası ile ilçeye bağlı Dörtyol köyü mezarlığına getirildi. Mezarlıkta düzenlenen törende konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, menfur bir saldırı sonucu 3 şehidin olduğunu söyledi.

Hakkari şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Şehit olanların en yüksek mertebeye ulaştıklarını, herkesin ortak değerleri haline geldiğini dile getiren Yılmaz, "Artık Yunus sadece anne babasının evladı değil, hepimizin evladıdır. Onun anne babası hepimizin anne babasıdır. Elbette kolay değil, Allah böyle acılar yaşatmasın. Bu acıya bir nebze de olsa ortak olmak, dualarımızla, gerekli vazifeleri yerine getirerek bir nebze de olsa ailelerimizin acılarını dindirmek için buradayız" diye konuştu.

Hakkari şehitleri son yolculuklarına uğurlandı