Hakkari'de 221 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi
İHA

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, İran’dan Türkiye’ye gelen İran uyruklu B.N. isimli şahıs, pasaport işlemlerine müteakip Esendere Gümrük Kapısı'ndan girişi esnasında yanında bulunan altı çuval ve bir adet valizden şüphelenilmesi üzerine gümrüklü alanda takibe alındı.

Hakkari'de 221 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi

Hakkari'de 221 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi ViDEO

ARAMA HANGARINA GÖTÜRÜLDÜ

Şüphelinin, X-ray kontrol noktasında çuvallarda ve valizde ne olduğu sorulduğunda, eşyaların kireç olduğunu, ağaçlarda böcek önleyici olarak kullandığını beyan etmesi üzerine çuval ve valizler, gerekli incelemeler yapılmak üzere arama hangarına götürüldü.

Patlayıcı mühimmat ve silah dedektör köpeği ile yapılan aramada, dedektör köpeğinin beyaz renkli maddeye tepki vermesi üzerine alınan numunenin kimyasal madde test cihazı ile yapılan analizinde patlayıcı cinsi potasyum klorat olduğu tespit edildi.

Hakkari'de 221 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi

221 KİLOYA EL KONULDU

Konuyla ilgili olarak savcılıktan alınan talimat üzerine, patlayıcı yapımında kullanılan toplam 221 kilogram 700 gram potasyum klorata el konuldu.

Savcılık nezdinde yürütülmekte olan soruşturma kapsamında terör örgütleri ile ilişkisi de araştırılan B.N., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)