Hakkari'de görme engelli öğrencisine ışık olan öğretmen
AA

İlçe merkezine 20 kilometre mesafede Güzelkonak Yatılı Bölge orta ve ilkokuluna 4 ay önce atanan İstanbullu resim öğretmeni Reyhan Karaçavuş, görme engelli 5'nci sınıf öğrencisi Kayser Taş'ın umudu oldu.

EVDE EĞİTİM VERİYOR

Engeli nedeniyle bazen okula gidemeyen öğrencisi Taş'ı, önce sık sık evinde ziyaret ederek ona günlük yaşamını kolaylaştıracak işleri öğreten Karaçavuş, okula devamını da sağladı.

ÖĞRETMENİN FEDAKARLIĞI

Çok sevdiği öğrencisinin derslerinde daha kolay ilerleyebilmesi için hafta sonu izninden fedakarlık yapan öğretmen Karaçavuş, okulda Taş'a Braille alfabesiyle eğitim veriyor.

Hakkari'de görme engelli öğrencisine ışık olan öğretmen

ÖĞRENCİSİNE IŞIK OLDU

Bastonla yürüme tekniğini de öğrettiği öğrencisine adeta ışık olan Karaçavuş, onu geleceğe hazırlıyor.

"ENGELLİLERE NASIL EĞİTİM VERİLİR BİLİYORUM"

Karaçavuş, "Önceki eğitim hayatımda, gönüllü olarak görme engellilerle çalışma fırsatı bulmuştum. Görme engelli öğrencilere ne tür etkinlikler yapılır, onlarla nasıl çalışılır, teknik açıdan bu bilgilere sahiptim. Bu nedenle Kayser'e yardım etmek noktasında sorumluluk hissettim. Ardından hafta sonları gerekli malzemeleri aldıktan sonra beraber ders çalışmaya başladık." dedi.

Hakkari'de görme engelli öğrencisine ışık olan öğretmen

"ÖĞRETMENİM BANA ÇOK YARDIMCI OLUYOR"

"Reyhan Öğretmenim sayesinde bu eğitimi alıyorum. Öğretmenim bana çok yardımcı oluyor. Hep sabretmemi söylüyordu ve başarıyorum." diyen Taş, "Öğretmenim sayesinde artık bastonla da yürüyebiliyorum. Önüme çıkan engelleri aşıyorum. Reyhan Hocam sayesinde artık daha özgürüm. Onu dünya kadar seviyorum." ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)