Hakkari'de operasyonda oy pusulası bulundu
AA

1

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında yürütülen arama tarama faaliyetinde el yapımı patlayıcılar ve bu patlayıcıların yapımda kullanılan bir çuval amonyum nitrat ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yüksekova'da 14 Mart'ta başlatılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu kapsamında bölgedeki el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesine devam ediliyor.
Yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında tüneller ve evlerin duvarları yıkılarak oluşturulmuş çok sayıda geçit tespit edildi.

OY PUSULASINA BENZEYEN KAĞITLAR ELE GEÇİRİLDİ

Küçük yapıştırıcı kutuları ile mutfak tüpleri kullanılarak hazırlanmış el yapımı patlayıcıların ele geçirildiği arama tarama faaliyetinde, araç geçişi sırasında patlatılmak için özel olarak hazırlanmış düzenek ve bir çuval amonyum nitrat da bulundu.

Faaliyetlerde, aralarında HDP logosunun altında "evet" mührünün olduğu oy pusulasına benzeyen kağıt parçaları, bölücü terör örgütü ile Barış ve Demokrasi Partisi'ne ait rozetler de ele geçirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)