Halep’te katliam: Bir haftada 444 ölüm

Suriye'nin Halep kentinde rejim ile Rus savaş uçaklarının kuşatma altındaki semtlere yönelik düzenlediği hava saldırısında son 24 saatte ölen sivillerin sayısı 85'e, ateşkesin sona ermesinden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı da 444'e yükseldi.

Halep’te katliam: Bir haftada 444 ölüm

Halep’in sivil savunma ve sahra hastanelerinin yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Rusya ve Esad rejimine ait savaş uçaklarının Halep'te kuşatma altındaki semtleri vakum, fosfor ve varil bombalarıyla yoğun şekilde bombaladı.

Halep’te katliam: Bir haftada 444 ölüm

Halep’te katliam: Bir haftada 444 ölüm

Saldırılar sonucu Hulluk'te 5, Kadi Asker'de 4, Katırci'de 2, Ard Hamra'da 1, Bustan el Başa'da 7, Zibdiye'de 5, Tarik el Bab'da 18, Muyesser'de 6, Salihin'de 8, Ensari'de 17, Mesakin Henano 4, Merce'de 1, Salahaddin'de 6 ve İnzarat semtinde bir olmak üzere toplam 85 sivil yaşamını yitirdi, 178 kişi yaralandı.

444 ÖLÜ, 585 YARALI

Böylelikle Rusya ile ABD’nin 9 Eylül’de kararlaştırdığı ateşkesin sona erdiği 19 Eylül'den bu yana Halep'te rejimin ve Rusya'nın bombardımanlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 444, yaralı sayısı da 585'e yükseldi.

Kilis Belediyesi'nin Suriyeliler için hazırladığı kısa film

YAŞANANLARI ANLATMAK İÇİN KISA FİLM HAZIRLANDI

Öte yandan Kilis Belediyesi tarafından T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun katkılarıyla hazırlanan ‘Ana Şehir’ adlı kısa filmle, Suriye’de yaşanan dramın boyutları anlatılmaya çalışılıyor. Yaşanan dramın dünya kamuoyuna duyurulması amaçlanıyor.