Halep'te tahliyeler devam ediyor
Ajanslar

Binlerce insanın dün sağ salim çıktığı kentten bugün de tahliyeler devam ediyor.

Moskova yönetimi, operasyonun sürdüğünü açıkladı ve 6 bin kişinin son 24 saatte kentten çıkarıldığını söyledi.

TAHLİYE DÜN BAŞLADI

Doğu Halep'te Türkiye ile Rusya'nın arabuluculuğunda varılan ateşkes altında muhalifler, aileleri ve bağlantılı sivillerin İdlib'e tahliyesi anlaşması hayata geçti.

Halep'te tahliyeler devam ediyor

BİNLERCE SİVİL ÇIKIŞ YAPTI

İlk olarak yaralılar va hastalar, ardından aktivistler ve gazeteciler, son olarak militanlar tahliye edildi. İlk olarak ambulanslarla 200-250 yaralı götürüldü. Ardından 21 km'lik güvenli koridordan 4-5 bin militan ve onlarla bağlantılı binlerce sivilin çıktığı sanılıyor.

Halep'te tahliyeler devam ediyor

ÇAVUŞOĞLU: 7 BİN ÜZERİNDE SİVİL TAHLİYE OLDU

Rusya'nın açıklamasının ardından Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu Twiter'a "Şu ana kadar Doğu Halep'ten yola çıkan 5 konvoyla birlikte 7000'in üzerinde sivili tahliye etmiş bulunuyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor." diye yazdı.

BM 50 BİN KİŞİ BEKLİYOR

Tahliyelerin bugün de devam etmesi bekleniyor. Birleşmiş Milletler halen bölgede yaklaşık 50 bin kişinin beklediğini bildirdi.

Halep'te tahliyeler devam ediyor

RUSYA'DAN HALEP AÇIKLAMASI

Rusya Savunma Bakanlığı, Halep'ten son 24 saatte 7 binden fazla kişinin çıkarıldığını açıkladı. Verilen bilgiye göre, tahliye edilenlerin yarısı silahlı muhalif. Moskova ayrıca, ikinci gün tahliyelerinin de sürdüğünü duyurdu.

İdlib'e getirilen bin 150 Halepliden Ali Salim, önce Allah'a, sonra da Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiğini dile getirdi.

Halep'te tahliyeler devam ediyor

''ARAPLAR BİZLERİ ÖLÜME TERK ETTİ''

Salim, "Arap liderler bizleri ölüme terk etti, kendi koltukları için bizleri sattı. İnşallah yeniden döneceğiz, çıktığımız için üzgün değiliz, çünkü hayat kazanmak ve kaybetmekten ibarettir. Tekrar geri döneceğiz." ifadelerini kullandı.

Halep'te tahliyeler devam ediyor

80 BİN KİŞİLİK KAMP KURULACAK

Türkiye, Halep'ten yeni çıkan muhalifler ve sivilleri barındırmak için kamplar hazırlıyor. Türk Kızılayı, AFAD ve İHH'nin İdlib'de 80 bin kişilik kamp kuracağı savunuldu.

Halep'te tahliyeler devam ediyor