Halep'ten tahliye edilen 51 yaralı Hatay'a getirildi
AA

Suriye'nin Halep kentinin batısında oluşturulan güvenli bölgeye çıkartılan ve İdlib'e getirilen yaralılardan durumları ağır olanlar Türkiye'ye sevk ediliyor.

51 YARALI TEDAVİ ALTINA ALINDI

Dün akşam saatlerinden itibaren Cilvegözü Sınır Kapısında bekletilen ambulanslarla alınan ve ağır yaralı Suriyeliler, ilk müdahalenin ardından Reyhanlı Devlet Hastanesi başta olmak üzere kentteki diğer hastanelere sevk edildi. Dün başlayan tahliyelerin ardından Hatay'daki hastanelere şu ana kadar 51 yaralının geldiği bildirildi.Halep'ten tahliye edilen 51 yaralı Hatay'a getirildi

Kimi gözünden, kimi bacağından yaralanan Suriyeli sivillerin anlattıkları yürek burktu.

35 yaşındaki 3 çocuk annesi Anne Murfed Ciyazera, gözü yaşlı yaşadıklarını aktararak evinden eşi, 2 oğlu ve kızıyla birlikte güvenli bölgeye kaçmak istedikleri sırada havadan beyaz bir şeyin düştüğünü gördüğünü ve gerisini hatırlamadığını dile getirdi.

"GÖZÜMÜ AÇTIĞIMDA HASTANEDEYDİM, 7 YAŞINDAKİ OĞLUM ÖLMÜŞ"

Saldırıdan sonra kendisi, eşi ve çocuklarının Halep yakınlarında bir hastaneye kaldırıldığını ifade eden Ciyazera, "Gözümü açtığımda hastanedeydim. Bütün ailem yaralanmış. Ne olduğunu anlamadım. O an öğrendim ki 7 yaşındaki oğlum Yazid saldırıda ölmüş. O yeşil gözlü, sarışın, beyaz tenliydi." diye konuştu.

Halep'ten tahliye edilen 51 yaralı Hatay'a getirildi

"İNSANLAR KAN AĞLIYOR"

Halep'te durumun çok kötü olduğunu belirten Ciyazera, "Yollara insanlar sıkıştırılmış durumda. Yemek, su yok. İnsanlar kan ağlıyor. Halep böyle bir şeyi hakketmedi, Halep insanı bunu hakketmedi. Halep'ten hiç çıkmadım, çıkmayı da düşünmüyordum." dedi.

Halep'ten tahliye edilen 51 yaralı Hatay'a getirildi

Saldırıda bacağından yaralanan ailenin en büyük çocuğu Muhammed Ciyazera da evlerinden çıktıkları anda bombalandıklarını ve yaralandığını belirtti. Ciyazera, yaşadıklarının çok kötü olduğunu Halep'te su, yemeğin bulunmadığını söyledi. Ailenin 9 yaşındaki kızı Viyam ise gözünden yaralandığını ve saldırıda kardeşinin öldüğünü anlattı.

Halep'ten tahliye edilen 51 yaralı Hatay'a getirildi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)