Haliç tramvay projesinde ilk adım atıldı

haliç

İstanbul'un turizm ve tarih merkezi Tarihi Yarımada ve Haliç'te yapılacak yeni tramvay hattı için çalışmalar hızlandırılıyor. Proje çalışmaları tamamlanan tramvay hattının, ÇED süreci başladı.

GÜZERGAH BELLİ OLDU

Saatte 10 bin 500 kişinin taşınacağı güzergah, Eminönü Meydanı'ndan başlayarak, Küçükpazar, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane, Eyüp Sultan, Silahtarağa duraklarından geçecek. Tarihi yarımada ve çevresindeki araç trafiğinin azaltılmasını amaçlayan ve yeşil tramvay yolu konseptiyle gerçekleştirilen hatta iki iki yön arasına ağaçlar dikilecek. Ayrıca, tramvay hattının hemen yanında bisiklet yolu da olacak. İstanbul'da devam eden raylı sistemlerle entegre olarak hizmet verecek tramvay hattı, 2019 yılına kadar hizmete girecek.

İSTİNYE'YE DE UZANACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstinye- İTÜ- Kağıthane Raylı Sistem Projesini de ihaleye çıkarıyor. Sarıyer, Ayazağa İTÜ-İstinye Raylı Sistem Projesi ile Yenikapı'dan Maslak'a kadar gelen metro hattı, İTÜ Ayazağa İstasyonu'ndan İstinye'ye bağlanacak. 8 kilometre uzunluğundaki metro hattı projesi Seyrantepe'den başlayarak Ayazağa'nın içinden geçip, İTÜ, İstinye Park AVM ve İMKB'den sonra İstinye'ye inecek.