Halkalı saldırısı davasında tüm sanıklar tahliye oldu

v

Halkalı’da askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan, 5 astsubay ile bir astsubay kızının yaşamını yitirdiği, 15 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin davada tutuklu yargılanan iki sanığın “5 yıllık uzun tutukluluk süreleri” nedeniyle tahliye edildikleri öğrenildi. 13 sanıklı davada tutuklu sanık kalmadı.

KARAR DURUŞMASINDA REDDİ HAKİM TALEBİ

15 Haziran Pazartesi günü yapılan karar duruşmasında, dosyanın avukatlarından Nermin Selçuk’un reddi hakim talebinde bulunması üzerine karar veremeyen mahkeme, reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için dosyanın Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar vererek duruşmayı 8 Eylül 2015 tarihine erteledi.

REDDİ HAKİM TALEBİNDEN 5 GÜN SONRA TAHLİYE EDİLDİLER

20 Haziran Cuma günü Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne birer dilekçe sunan tutuklu sanıklar Mehmet Kazım Sevim ve Seyithan Özer’in avukatları Sinan Zincir ve Nermin Selçuk, müvekkillerinin 21 Haziran 2010 tarihinden bu yana tutuklu yargılandıklarını, 7 Mart 2014 tarihinde uzun tutukluluk sürelerini 10 yıldan 5 yıla düşüren 6352 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girdiğini hatırlattılar. Her iki avukat, müvekkillerinin 5 yıllık uzun tutukluluk sürelerini dilekçeyi sundukları gün itibari ile doldurduklarını anımsatarak tahliyelerine karar verilmesini istediler.

TAHLİYE EDİLDİLER

Mahkeme, talebi kabul ederek aynı gün her iki sanığın tahliyesine karar verdi. İki sanık da aynı gün tutuklu bulundukları Kandıra Cezaevi'nden salıverildiler. Böylece davanın tutuklu sanığı kalmadı.