Haluk Koç: BDP'liler o kaba Türkçeleriyle..

Haluk Koç: BDP'liler o kaba Türkçeleriyle..

Birgül Ayman Güler'in "Türkler ile Kürtler bir değil" sözünün etkisi geçmeden CHP'den bir gaf daha geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Sinop'ta yaşanan olaylarda CHP'ye yönelik suçlamalarda bulunan AK Parti'ye ve BDP'li vekillere tepki gösterdi. Koç, BDP'lileri eleştirirken “O kaba Türkçeleriyle” ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLARI DELİL GÖSTERDİ

Dün CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Koç, Başbakan Erdoğan'ın ve "en küçük muhalefet partisinin sözcülerinin" Sinop'taki olaylarla ilgili gerekli inceleme yapmadan CHP'yi suçlama yarışına girdiklerini söyleyerek, Sinop'un Dikmen İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı'na ait olduğunu söyledi ve başkanı olay yerinde gösteren bazı fotoğrafları gösterdi.

"O KABA TÜRKÇELERİYLE.."

“Hiçbir CHP'li bu eylemlerin içerisinde yer almamıştır” diyen ve eleştirilerini BDP üzerinden sürdüren Haluk Koç, “Başbakan Erdoğan, ezbere konuşuyor. Ya diğerlerine ne demeli? Kendilerine aktarılan iki bilgiyle siyaset yapmayı hala eski mesleklerinden gelen alışkanlıkla tuluat yapmak zanneden bazıları, o kaba Türkçeleriyle CHP'li Sinop Belediye Başkanımızı, CHP'nin kurumsal kimliğini bu eylemlerin içindeymiş gibi sunarak, Başbakana kafasındaki projeyi gerçekleştirmek için adeta yardımcılık yapıyorlar” dedi.