Hamaney'in başdanışmanı: Türkiye Suriye'den çıkartılır
DHA

Tahran ve Ankara arasında giderek sertleşen karşılıklı söylemlere İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti de dâhil oldu.

İran’da düzenlenen 6. Filistin İntifadası’na Destek Konferansı’na katılmak için Tahran’da bulunan Suriye Meclis Başkanı Hediye Abbas’la ortak basın toplantısında konuşan Velayeti, Ankara’yı skandal sözlerle hedef aldı.

"KAZANAN SURİYE HALKI OLACAK"

Velayeti, Türkiye’nin Suriye konusunda planladığı hedeflerine ulaşmadığından bu tip açıklamalara başvurduğunu ileri sürdü. Velayeti, “Türk makamları Şam’a gidip Emevi Camisi'nde namaz kılmak istiyordu ancak beklentileri gerçekleşmedi ve asla da gerçekleşmeyecek. Kazanan Suriye halkı ve devleti olacak ” diye konuştu.

Hamaney'in başdanışmanı: Türkiye Suriye'den çıkartılır

YA KENDİLERİ ÇIKAR YA ÇIKARILIRLAR

İran’ın, Irak ve Suriye yönetimlerinin resmi daveti üzerine bu iki ülkede bulunduğunu söyleyen Velayeti, “İzinsiz ve davetsiz bu iki ülkeye girenler buralardan çıkmalılar. Ya kendileri çıkar ya da Irak ve Suriye halkı onları çıkarır” dedi.

SON DAKİKA: TSK EL BAB'I ELE GEÇİRDİ

Velayeti'nin bu sözlerinin hemen ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezini de ele geçirdi. Bundan önce de Azez ve Cerablus ele geçirilmişti. Sıra Münbiç ve Rakka'da...

Hamaney'in başdanışmanı: Türkiye Suriye'den çıkartılır

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)