Hamas Lideri Haniye: Geri adım atmayacağız

ismail heniye

Hamas liderlerinden İsmail Haniye, Hamas'a yakın Aksa televizyonuna yaptığı açıklamada, “Kahire'deki Filistin delegasyonuna sonuna kadar güveniyoruz ve delegasyonun, Gazze halkının çektiği büyük acılar karşısında onurlu bir sonuç alacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Haniye, “Düşman sahada başaramadığını siyaset yoluyla da başaramayacak. Çünkü şerefli halkımızın ödediği ağır bedellere karşılık büyük bir sorumluluğumuz var” dedi.

Bu arada Hamas ve İslami Cihad temsilcileri, Kahire'de yapılacak kalıcı ateşkes görüşmeleri için Mısır'a hareket etti. Hamas yetkililerinden Müşir Masri, Hamas Siyasi Büro üyeleri Halil Hayya ve İmad Alemi ile İslami Cihad yetkililerinden Halid Bataş'ın Kahire'ye gitmek üzere Gazze'den ayrıldıklarını belirtti.

İSRAİL ASKERLERİ SINIRDA BEKLİYOR

İsrail ordusu 72 saatlik ateşkesin ardından Gazze'den tamamen çıktı, ancak sınırda bekliyor. Gerideyse 400'den fazlası çocuk; 2 bine yakın ölü, 10 bin yaralı, 30 binden fazla da yıkılan ev, onlarca okul ve cami bıraktı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze saldırılarında 64'ü asker, 3'ü sivil 67 kişinin öldüğü, 463'ü asker, 83 sivilinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada Hamas tarafından 3 bin 356 roket atıldığı, bunlardan 475'inin İsrail'e düştüğü, 116'sının "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından havada imha edildiği, 116 roketin ise doğrudan İsrail'i hedef aldığı belirtildi. Açıklamada, Hamas'a ait 32 tünelin imha edildiği kaydedildi.