Hamza Hamzaoğlu: Önemli olan son hafta lider olmak

Hamza Hamzaoğlu: Önemli olan son hafta lider olmak

Hamzaoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya iyi başlayamadıklarını ve ilk yarıda istedikleri futbolu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

"ÖNEMLİ OLAN SON HAFTA LİDER OLMAK"

İkinci yarıda oyun üstünlüğünü ele geçirdiklerini anlatan Hamzaoğlu, "Pozisyonlar bulduk, eşitliği de yakaladık. Golü bizim bulacağımızı ümit ederken çok kötü bir gol yedik. Orada rakibin hızlı başlamasını engellememiz gerekiyordu. Onu başaramadık. Trabzonspor maçı 2-1 kazandı, tebrik ediyorum" diye konuştu.

Hamza Hamzaoğlu, bir maç kaybettiklerini, önlerinde daha 7 karşılaşmanın bulunduğunu vurgulayarak, "Hep söylüyoruz, önemli olan son hafta lider olabilmek. Kalan 7 haftada daha çok şeyler değişir. Biz aynı istek, inanç ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Son haftada bakacağız artık ne olacağına. Burak'ın sakatlığı hafif. Doktorlarımız yarın bakacak. Melo'yu da yüzde 100 hazır olmadığı için oyuna sokmadım" ifadelerini kullandı.

"SALİH TRABZON'A EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET ETMELİ"

Hamzaoğlu, Trabzonspor'da kiralık olarak oynayan oyuncuları Salih Dursun'un, "Farklı alanlara çekilmesin diye hata yapmamaya özen gösterdim" şeklindeki açıklamaların sorulması üzerine, şöyle devam etti:

"Salih'in bu açıklamayı yapma ihtiyacını hissetmesi hoş bir şey değil. Biz artık oyuncularımıza inanmalı ve güvenmeliyiz. Salih tabii ki bizim oyuncumuz ama şu anda Trabzonspor'a hizmet ediyor ve burada da en iyi şekilde hizmetini yapması gerekiyor. En iyi mücadeleyi ortaya koyması gerekiyor. O mücadele ettikçe biz daha çok mutlu oluruz, 'Bizim oyuncularımız ekmek yediği yere layıkıyla hizmet ediyor' diye. Salih'in bu açıklamayı yapmaya ihtiyaç duyması hoş bir şey değil."

"OLAYLAR SAHADA KALACAKTIR"

Hamza Hamzaoğlu, "Burak Yılmaz'ın kulübeyi yumruklaması, Chedjou'nun hareketi, Muslera'nın kaleyi terk etmesi gibi son haftalara girerken sinirlerin gerilmesi, sahada istenilenin yapılamamasının nedeni olabilir mi?" sorusuna ise "Sinirlerimizi geren başka unsurlar da vardı. Sadece bizden kaynaklanmadı bazı şeyler. Sinirlerin ve ortamın gerilmesi tabii ki hoş değil. Ancak sahadaki herkesin buna dikkat etmesi gerek. Bizim oyuncularımızın dikkat etmesi gerektiği gibi, rakip oyuncuların dikkat etmesi lazım" yanıtını verdi.

Son bölümde saha içindeki tartışmada Muslera'nın yanı sıra Trabzonspor'un kalecisi Hakan Arıkan'ın da olay yerine geldiğine işaret eden Hamzaoğlu, "Chedjou da gerginlik yaptı ama aynı şekilde Mehmet de. Bunları yapmamaları gerekiyor, bizden kaynaklanmadı. Sanki sadece biz yapmışız gibi vurguluyorsunuz. Bunlar sahada kalacaktır. Saha dışına taşınmaz bunlar" değerlendirmesinde bulundu.

Hamzaoğlu, Burak Yılmaz'ın kulübede sarı kart görmesine ilişkin soruyu da "Arkam dönük olduğu için Burak'ın neler yaptığını görmedim. 'Hakem kime geliyor?' diye de şaşırdım zaten. Onun için değerlendirmek biraz zor olacak benim için. Ama ortamın gergin olmasına dönecek olursak, hoş değil bu tür davranışlar" şeklinde yanıtladı.

"SONUÇTA BU BİR OYUN"

"Kaybetmeyi de bilmek lazım. Sonuçta bu bir oyun" diyen Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Aslolan yarışın içinde olmaktır. Sonunda zaten bir takım birinci olacak. Önemli olan yarışmak. Biz de bu yarışı hak ettiğimiz şekilde kazanmak istiyoruz. Önemli olan sahadaki mücadeleyi dışarı taşımamak. Yoksa futbol oynuyoruz sonuçta. Tabii ki zaman zaman sertlikler olacak, sinirlenecek oyuncular. Mücadele içinden çıkıyor oyuncu ama önemli olan onu orada bitirebilmek. Bu olayların da burada bittiğini düşünüyorum zaten. Bir mücadele yapıldı sahada ve Trabzonspor kazandı, tebrik ediyorum."

Hamzaoğlu, uzatma dakikalarında çıkan tartışmalar sırasında Mehmet Ekici ile sahada yaşadıkları diyalogla ilgili bir soru üzerine "Normalde zaten olay bitmişti. Kenardan gördüğüm kadarıyla Mehmet Ekici yerdeydi, Chedjou'nun ayağı takıldı. 'Takıldı' şeklinde gördüm. Ekici, sanki basmış gibi bir daha kendini atıp, Chedjou'nun kart görmesini istedi. Bunu kabul edemedim. Ne gerek var? Ayağına takılmış oyuncu. 'Ortalığı bu hale getirmenin anlamı yok' diye söyledim Mehmet Ekici'ye" diye konuştu.