Hamzaoğlu: Sneijder'e bavulunu toplayıp gidiyorsun dedim

Hamzaoğlu: Sneijder'e bavulunu toplayıp gidiyorsun dedim

Galatasaray'da Prandelli ile yolların ayrılıp Hamza Hamzaoğlu ile anlaşılması, gündeme geçen yazki bir tartışmayı getirmişti.

O dönemde Milli Takımlar Yardımcı Anterenörü olan Hamza Hamzaoğlu, Dünya Kupası'nda Hollanda'nın maçını canlı yayında yorumlarken, Wesley Sneijder'i sert biçimde eleştirmişti.

Bu sözler sonrası Hamza Hamzaoğlu ile Sneijder'in Galatasaray'da nasıl bir uyum yakalayacağı tartışılmaya başlanmıştı. Ancak gerek Hamzaoğlu'nun imza törenindeki açıklamaları gerekse de ikilinin ilk idmanda sergilediği samimi tavır konunun büyümeden kapanmasını sağlamıştı.

BAVULUNU TOPLAYIP GİDİYORSUN

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray Dergisi'ne veridği röportajda o gün yaşananları ve Sneijder'e yaptığı "Bavulunu toplayıp gidiyorsun" esprisini anlattı.

Sneijder ile ilk antrenmanda çekilen ve çok konuşulan fotoğrafın hikâyesinin sorulması üzerine Hamzaoğlu, konuşmaya espriyle girdiğini belirterek "Ona 'Ben yönetimle konuştum, birazdan aşağıya iniyorsun, bavulunu toplayıp gidiyorsun' dedim. Şöyle bir baktı, sonra güldük... Şakalaştık yani. Aralarmızda bir sorun yoktu zaten" dedi.

Hamzaoğlu: Sneijder'e bavulunu toplayıp gidiyorsun dedim

SNEİJDER'İN AÇIKLAMASI YANLIŞTI

Sneijder hakkında televizyonda yaptığı sert eleştiriye de açıklık getiren Hamzaoğlu, iğneyi futbolcusuna, çuvaldızı kendine batırdı: "O an için onun da yaptığı açıklama yanlıştı, ben de biraz ileri gittim. Benim amacım bir milli takım hocası olarak onun söylediğine karşılık bizim oyuncularımızı korumaktı ama ben zaten onu tasdik ettim, “evet bizim oyuncularımız üç kere topu dürtmeden vermiyor ama biz de onun için yabancı oyuncu getiriyoruz” diye. Ama bu sadece Sneijder ile alakalı değil. Biz niye büyük paralar vererek transfer yapıyoruz yurt dışından? İyi oldukları için. Bizim oyuncularımız o seviyeye gelemedikleri için. Yoksa aynı seviyede olsak niye alalım dışarıdan? O anda Sneijder'ın Dünya Kupası'na giderken bu şekilde bir demeç vermesine kızmıştım aslında ama orada ben de biraz ileriye gittim tabii, bunu da daha önce söyledim. Çünkü benim düşüncem buraya gelen yabancı oyuncularla ilgili genel bir söylemdi, bunu sadece Sneijder özelinde söylemek istemedim. Bizim hiçbir oyuncuyla bir sorunumuz olamaz. Biz burada kurumların iyi olması için çalışıyoruz. Ben aşağıda oyuncularıma kızdığım zaman da onların şahsına hiçbir kastım olmaz. Takım içindeki oyununa karşı bir tepkim olabilir ancak. Kızarım, düzeltmeye çalışırım, yapmadığı zaman söylerim ama asla kişisel olarak hiçbir oyuncumla sorunum olamaz"