Hanefi Avcı: Artık paralel yapı için çöküş dönemi başladı

Star Gazetesi'nden Elif Çakır ve Kemal Gümüş Hanefi Avcı'yı Silivri Kapalı Cezaevi'nde ziyaret ettiler. Yaklaşık 5 saat gazetecilerle görüşen Avcı Cemaat ve Cemaat'in emniyet yapılanması ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ARTIK PARALEL YAPI İÇİN ÇÖKÜŞ DÖNEMİ BAŞLADI

“Hükümetin tavır koymasından sonra Cemaat'in etkisi kırılmıştır. Bu çok önemli Cemaat için geriye gidiş dönemi başladı. Hiç kimse devletle mücadele edemez. Cemaat devletin sistemine karşı ve aykırı bir kalkışmanın içine girdi. Devlet kendi sistemi içinde kalmalı. Ancak Cemaat asla vazgeçmez. Seçime yakın kara propaganda ve yeni kasetler ortaya süreceklerdir. Medyaya sızdırılmış dosyalarla hükümete yakın isimler hedef alınarak operasyonlar yapmaya kalkışacaklardır. Emir bekleyen ve emir geldiği zaman intihara kalkışacak polisinden savcısına pek çok insan var.”

ŞİFRELER ÖMER'İN KİTABINDA

“Yazdığı yazılarla cemaate perspektif veren Yusuf Gezgin'in Kozanlı Ömer olduğunu biliyorum. Bunu söyledim de. Aynı zamanda Derin Yapı kitabının müellifidir. Cemaatin polis ve yargıyı kullanarak yapmak istediklerinin tahkikatlarının boyutlarını ve cemaatin neler yaptığını yapabileceğini anlatıyor. Ben yazdığım zaman dediler ki Kültür Bakanlığı ismi açıkladı. Hayır açıklamadı. Geçenlerde Yıldıray Oğur Yusuf Gezgin'le ilgili bir yazı yazdı.”

BİRİ YAZIYOR BİRİ UYGULUYOR

“Yıldıray Oğur diyor ki ‘Gerçekten karşımızda karanlık komplo teorileri, içinde bol bol kripto, pers geçen, eski Türkiye jargonu, korkutan çıkmış öngörüler, tehditler, şantajlardan oluşan bir külliyat var. Yahu akıl almaz şeyler kim ciddiye alır bu adamı?' Almaz olurlar mı? O adamın yazdıklarının neticesinde bir sürü insan mağdur oldu, mahkum oldu, yerlerinden yurtlarından oldular. Evet akıl almaz gibi gözüküyor. O kitaptan bazı kavram ve kelimeleri Google'e girin ve basit bir şekilde tarayın Cemaate yakın ne kadar site varsa hepsi ortaya çıkar. Ve Yusuf Gezgin yazıyor Cemaat uyguluyor.

KRİPTO CEMAATÇİLER VAR

“Emniyet içerisinde çok bilinen isimler olduğu gibi, bir de bilinmeyen gizli olanlar var. Hatta tam tersi olanlar var. Yani siz onu solcu veya ülkücü olarak bilirsiniz; baktığınızda tüm hal ve tavırlarıyla öyle olduğuna inanırsınız ama aslında kripto bir cemaatçidir. Solcu veya ülkücü olmadıkları halde öyle yaşarlar. Yeri ve zamanı geldiği zaman bu isimlerde harekete geçeceklerdir. Bir de tam tersi olanlar var. Cemaat zaman içerisinde emniyette ve yargıda asıl güç olarak gözükmeye başlayınca ve özellikle tayin ve atamalarda etkili olmaya başlayınca tarafsız olanlar da terfilerinde bir sorun yaşamamak adına güç merkezi olarak cemaate yanaştı.”