Hangi cemaat kime oy verecek

Hangi cemaat kime oy verecek

Seçime sayılı günler kala, cemaat önderleri birer birer ve ilk defa aleni bir şekilde genel seçimler konusunda tercihlerini açıklamaya başladı. İşin beklenmeyen tarafı ise, cemaatlerin AK Parti'yi desteklemeyeceklerini açıkça ilan etmeleri.

İSKENDERPAŞA CEMAATİ:

Hangi cemaat kime oy verecek
Esad Coşan'ın oğlu Nurettin Coşan'ın önderliğindeki İskenderpaşa Cemaati, seçimlerde açıkça MHP'yi destekleyeceğini belirtip, bir bildiriyle de cemaat üyelerini bilgilendirdi.

İSMAİLAĞA CEMAATİ:

Hangi cemaat kime oy verecek
Diğer taraftan, asrın müceddidi olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu (KS) ise, konuyla ilgili ilk açıklamayı Medine'de umre ziyareti sırasında yaptı. "Diyalogcuların adaylarına oy vermeyin!" şeklindeki açıklamada, bazı AKP'li dinlerarası diyalog çalışmalarını yürüten milletvekili adaylarının da adını verdi. Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de, AKP'nin Yahudi dostu olduğunu ve dolayısıyla onları desteklemelerinin söz konusu olamayacağını bir konuşmasında uzun uzun anlattı. Son açıklamalarla da İsmailağa Cemaati'nin seçimde tercihinin SAADET PARTİSİ olduğu ifade edildi.

SÜLEYMANCILAR:

Hangi cemaat kime oy verecekKamuoyunda Süleymancılar olarak bilinen Süleyman Efendi Cemaati son dönemde ikiye bölünmüştü. Cemaatin büyük çoğunluğu Süleyman Hilmi Tunahan`ın torunu Ahmet Arif Denizolgun'un safında yer almıştı. İstanbul Piyalepaşa`da sit alanı içerisinde yapılan Kuran Kursu`nun yıkılması nedeniyle AK Parti`li belediye ile karşı karşıya gelmiş ancak AK Partili belediye kur'an kursunu yıkmıştı. Süleymancıların siyasi tercihi de MHP olacak. Bu cemaatlerin dışında, Muztazaf-Der'in de bu seçimde AK Parti'ye SON BİR ŞANS daha tanıması beklenirken, Menzil Cemaati, siyasi bir telkinde bulunmayacak. (sasgemresearch / SASGEM)