Hangi oda nasıl aydınlatılmalı

ev

İyi ışıklandırılmış bir evde yaşamak her bakımdan insanı mutlu eder. Gözümüz iyi ışıklandırmanın farkını hemen algılar. Okurken, yemek yaparken, dinlenirken, eğlenirken, her şartta iyi aydınlatmaya ihtiyaç vardır. Dekorasyonu gösteren de aydınlatmadır.

Hangi oda nasıl aydınlatılmalı - Foto Galeri

DOĞRU AYDINLATMA SEÇMENİN İPUÇLARI

- Tepe ışığıyla yetinmeyin. Çok küçük alanlarda bile bir başka ışık kaynağına ihtiyaç duyulur. Masa lambası, ayaklı lamba, tavan lambası, aplik ve spotların bir kombinasyonu, ancak istenen gerçek aydınlatmayı sağlar. Bir odada bunlardan en az ikisi olmalı.

- Işığı ayarlayabilmek, mekana gereken ambiyansı kazandırmak için çok önemli. Işıkları artırmaya ve azaltmaya yarayan dimmer'ları tüm odalarda kullanmaya çalışın. Yatak odası ve salon gibi gün içinde farklı işlevler yüklenen odalarda çok işe yarayacak. Mutfak gibi alanları pas geçebilirsiniz; çünkü burada dirseğimizle bile açabileceğimiz düğmelere ihtiyaç duyuyoruz.

- Doğru şapkayı seçmek çok önemli. Mümkünse koyu renk olmayan, ışığı yansıtabilecek şapkalar olmalı. Estetikten ziyade işlev ön planda tutulmalı.

- Enerji tasarruflu ampuller sayesinde düşük enerji sarfiyatı sağlamak mümkün. Ampul alırken de gün ışığına en yakın rengi seçmeye gayret edin.

Güneş sarısı: Kışın kasvetli etkisiyle baş edebilmek için dekorasyonda sarının iç açıcı etkisinden faydalanabilirsiniz. Kanepede kullanacağınız yastıklardan bir koltuğa kadar yapacağınız sarı alışverişi sizi mutlu edecek.

Metal fırtınası: 2014 yılının kışı, metalik etkiye sahip döşemelik ve perdelik kumaşlarla öne çıkıyor. Bu modaya kayıtsız kalmayın!