Haşmet Babaoğlu: Faruk Çelik istifa etmeli

Haşmet Babaoğlu: Faruk Çelik istifa etmeli

Soma'da meydana gelen ve 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan kazanın acısı geçmeden Karaman'ın Ermenek ilçesinde bir facia daha yaşandı. Madendeki su kaynağının patlamasıyla oluşan facia sonrası 18 işçi madenin en alt katmanında kaldı ve hala ölü ya da diri olarak çıkarılabilmiş değil.

SUÇLUSU KİM?

Art arda gelen felaketlerden sonra suçun kimde olduğu konusu da ayrı bir tartışma oldu. Bölgede bulunan Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik maden işletmesini ihmallerden dolayı suçlarken işçilerin çalışma şartlarının denetlenmesi de gündeme geldi.

Haşmet Babaoğlu: Faruk Çelik istifa etmeli

BABAOĞLU: BAKAN ÇELİK İSTİFA ETMELİ

Tüm bu tartışmaların içinde açık açık istifa edilmesi gerektiğini söyleyen gazeteci ise Haşmet Babaoğlu oldu. Sabah gazetesi yazarı Babaoğlu Bakan Faruk Çelik'in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

İşte Haşmet Babaoğlu'nun o yazısı:

"... Ermenek'teki madenin bu çağla falan ilgisi yok! İşletme de, maden de dökülüyor. Orada işçi çalıştırmak cinayet. Hepimiz öteki dünyaya boynumuzda bu veballe göçeceğiz. Aman sakın! Hiçbir bakan, hiçbir yetkili ilerde bu tablonun üzerinde oynayıp durumu hafifletmeye kalkışmasın. Benim beklentim açık. Sadece işletme ihmallerini dikkate alarak ilerleyemeyiz. Bürokrasi de hesaba çekilmeli. Bana sorarsanız, anlamlı bir başlangıç olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı da istifa etmeli."