Hatay'da sanayi sitelerinin inşaatı hız kazandı

d

Ahilik Haftası nedeniyle Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (HESOB) ziyaret eden Hatay Valisi Ercan Topaca "Esnaflar toplumumuzun önemli bir parçasıdır. Bir kentin esnafı işini iyi yapıyorsa, esnaf kültürünü özümsemişse, o kentin birçok sorunu da halledilmiş demektir. Esnafımızın fiziki şartlan uygun olmayan yerlerde çalışması gönlümüzün razı olduğu bir şey değildir. Bunun için sanayi siteleri konusunu kaldığı yerden devam ettirmeye, eksiklikleri tamamlamaya, işi hızlandırmaya çalışıyoruz" dedi.

GÜVEN İLİŞKİSİ KURULMALI

Konuşmasında Ahilik kültürünün belirli fedakarlıkları da beraberinde getirdiğini ifade eden Vali Topaca, şöyle devam etti, "Tüketici Hakem Heyeti gibi kurumlarla ülkemizde, yapılan alışverişler güvence altına alınmaya çalışılıyor. Ama buna gerek kalmadan esnafın müşterisiyle güven ilişkisini kurması gerekiyor. İlimizdeki geleneksel yapının devam edebilmesi için bu güven ilişkisi önemli bir husustur. O nedenle biz Ahi Evran'ın temellerini attığı bu geleneğe riayet etmenizi siz esnaflardan bekliyoruz."

Vali Topaca Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Teksöz'den esnaf ve sanatkarla ilgili bilgi aldı.

ETÜT ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Hatay'da 36 bin 770 esnaf ve sanatkar bulunduğunu ifade eden Teksöz, şunları kaydetti, "Sizlerin büyük destekleri ile Mobilya Sanayi Sitesi'ndeki çalışmalar da devam ediyor. Metal Sanayi Sitesi'nin projeleri çiziliyor. Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'nin proje aşaması bitmiş olup zemin etüt çalışması yapılıyor. Karma Sanayi Sitesi'nde de çalışmalar devam ediyor. Kırıkhan Sanayi Sitesi'nde 80 tane iş yeri ilavesi yapılıyor. İskenderun'da Karma Sanayi Sitesi ile ilgili kooperatif kurulmuş olup arsa çalışmaları devam etmektedir."