Hayri İnönü CHP'li Adalar belediyesine yardım yaptı
Ajanslar

adalar

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün, üniversitelerde okuyan başarılı Şişlili öğrencilerin bursları kesilirken ve belediyeye çok sayıda haciz kararı gelmişken CHP'li Adalar Belediyesi'ne yardım etmek istemesi tartışmalara neden oldu.

TALEBE BÜYÜK TEPKİ

Arabasıyla bile hacizli olan İnönü'nün kendi belediyesinin sorunlarını unutup kardeş belediyeyi kurtarmak istemesine başta AK Partili meclis üyeleri olmak üzere CHP'li üyeler de tepki gösterdi.Türkiye'nin en borçlu beledisi olan Şişli'de olaylar bununla sınırlı değil. Belediyenin devletin birçok kurumuna ve firmasına borçlu olduğu biliniyor. İnönü'nün makam arabasında bile haciz var.

Hayri İnönü CHP'li Adalar belediyesine yardım yaptı

1 MİYON 603 BİN TL ÖDEME

Konuyla ilgili konuşan AK Parti Meclis Üyesi Çetin Akgül “Kendi borcumuz varken kardeş belediyeye yardım edilmesi ciddi sıkıntı. İBB Adalar Belediyesi'ne de 1 milyon 603 bin lira yardım etti” dedi.

CHP Meclis Üyesi Muharrem Çatalkaya da AK Partili Meclis Üyelerin eleştirileri karşısında İBB'nin borçları olduğunu iddia etti. Bu karşılık veren İBB Meclis üyesi Adnan Yılmaz “Gelirlerin %97'sini gerçekleştiren, giderlerinin %97'sini karşılayan bir bütçeye sahip Büyükşehirden bahsediyorsunuz” dedi.

Hayri İnönü heykel açılışında

Hayri İnönü CHP'li Adalar belediyesine yardım yaptı