Hayri İnönü Kimdir?

hayri inönüHayri İnönü, 4 Mayıs 1954 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Babasının adı Ömer, annesinin adı Ergin’dir. Kardeşi Eren ise 1956’da doğdu. Türkiye’nin 2. Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü’nün ilk torunudur.

İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü Mantık Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olan Nazlı Hanım ile 1982 yılında evlendi. Bu evliliğinde 3 oğlu dünyaya geldi.

EĞİTİMİ

İlkokulunu 1965 yılında Maçka’da, liseyi 1972 yılında Alman Lisesi’nde bitirdi. Üniversite için 1977 yılında Almanya’ya, Mannheim Üniversitesi’ni okumak için gitti. Buradan Yüksek İşletmeci olarak mezun oldu. İnönü, 1985 yılında ABD Harvard Üniversitesi Yatırım Değerlendirmesi ve Yönetimi Sertifika Programını tamamladı.

İŞ HAYATI

İş hayatına Frankfurt’un köklü şirketlerinden olan Metallgesellschaft AG de başladı. Daha sonra Türkiye’ye dönerek İstanbul’da Etmaş Siemens AŞ, Garati Balfour Beatty AŞ, Deha AŞ, Kadirbeyoğlu İnşaat AŞ, Kemer Yapı ve Turizm AŞ, Beko Elektronik AŞ ve Arçelik AŞ’de değişik pozisyonlarda çalışma fırsatı buldu.

2009 yerel seçimlerinde kontenjan adayı olarak Şişli Belediye Meclisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi oldu.

SARIGÜL’ÜN SELEFİ OLDU

2014 yerel seçimlerinde CHP adına, Mustafa Sarıgül'ün yerine Şişli Belediye Başkanı adayı oldu. Seçimlerde başkan seçilen İnönü, %61,57 oy oranıyla 3 Nisan 2014'te Şişli Belediye Başkanlığı binası önünde düzenlenen devir-teslim törenine görevi Mustafa Sarıgül'den devraldı.

İNÖNÜ: “SARIGÜL, ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ!”

Şişli Belediyesi'nde, Başkan Hayri İnönü ile eski başkan Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül arasında, ölüm tehdidi iddiasına varan gerilim yaşandı. Bu iddialar Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü’den geldi. Verdiği bir röportajda eski başkan Mustafa Sarıgül’ün kendilerini ölümle tehdit ettiği iddiası savcılığı harekete geçirdi ve şikâyet beklemeksizin soruşturma başlattı. Nazlı İnönü’nün iddiasına göre önceki başkan Mustafa Sarıgül’ün, oğullarını ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. İnönü, eşinden istifa ederek yerini yardımcısı Emir Sarıgül'e bırakmasının istendiğini söyledi. Ancak Mustafa Sarıgül bu iddiaları kabul etmedi.