HDP heyetinden CHP'ye bayram ziyareti
İHA

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve MYK üyesi Günay Kubilay’dan oluşan HDP heyeti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Parti Meclisi Üyeleri Fevzi Gümüş ve Rana Bozkurt ile bayram sohbeti gerçekleştirdi.

CHP'Lİ TANRIKULU: SUUDİ ARABİSTAN İBADETE BİR TURİZM OLARAK BAKIYOR

"Dün hacda ve Yemen’de acı olaylar meydana geldi. Yaşamını yitiren tüm Müslümanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Suudi Arabistan da bir turizm olarak, bir gelir sarhoşluğu içinde bu olaya bakıyor" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu sözlerine 1 Kasım seçimlerini işaret ederek devam etti:

"SEÇİMLERİN ADİL VE DÜRÜST YAPILMASI LAZIM"

"Önümüzde bir seçim ortamı var. Seçimlerin adil ve dürüst bir ortamda yapılması lazım. Adil ve dürüst olarak geçmesi demek sadece seçim günüyle ilgili bir durum değil. İktidar ısrarla seçimin adil ve dürüst yapılacağı noktasında bir siyasi havayı Türkiye’ye yaymıyor. Her gün seçimle ilgili olarak yeni bir söz duyuyoruz.

HDP heyetinden CHP'ye bayram ziyareti

"CHP OLARAK BİZ ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPIYORUZ"

Bütün siyasi partilere düşen görev gerçekten de seçimin güven ortamı içerisinde insanları sandığa gidebilecekleri bir ortamı yaratma konusunda azami gayret içerisinde olabilecekleri bir ortam oluşturmak. CHP olarak biz üstümüze düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Kendi iktidarlarını bir vesileyle yeniden oluşturmak istiyorlar. Bunun için her türlü siyasal araca başvurmak istiyorlar."

HDP heyetinden CHP'ye bayram ziyareti

HDP SÖZCÜSÜ: BURUK BİR BAYRAM İDRAK EDİYORUZ

Ziyarette konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ise şunları söyledi:

"Bayramlar siyasetteki seviyenin de daha barışçıl bir dile, nefret söyleminin egemen olmadığı bir atmosfer için bir fırsat ama ne yazık ki Türkiye’de siyaset son derece kamplaştırıcı, gerilim içeren ve hedef gösteren bir dille seyrediyor. İçinde bulunduğumuz coğrafya ne yazık ki her gün yeni ölümlere, katliamlara sahne oluyor. Hac ibadetini yapmakta olan Müslümanların 800’e yakınının bir organizasyon hatasıyla hayatını kaybetmiş olması ve ibadetin eziyete dönüşmüş olması, dinin amacı olan insanları mutlu etme misyonuyla ters bir durumun olduğunu gösteriyor. Bu duygular içerisinde ne yazık ki buruk bir bayramı idrak ediyoruz. Ama umut ediyoruz ki önümüzdeki seçimler bu açıdan hem Türkiye’de barışın egemen olmasına vesile olsun hem de demokrasinin, özgürlüğün, herkesin kendisini istediği gibi tanımladığı ve ifade ettiği bir coğrafya da yaşamamıza imkan versin"

HDP heyetinden CHP'ye bayram ziyareti



Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)