HDP kurultay tarihini değiştirdi
AA

HDP kurultay tarihini değiştirdi

Daha önce 16-17 Ocak olarak belirlenen kongre tarihinin, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı ile aynı günlere denk gelmesi nedeniyle bir hafta sonraya alındığı belirtildi.

CHP KURULTAYI İLE AYNI GÜNE DENK GELDİ

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrenin 1 Kasım seçimi nedeniyle ertelendiğini hatırlattı. Seçim sonrası yeniden başlayan kongre sürecinde 2. Olağan Büyük Kongrenin 16-17 Ocak'ta yapılmasının planlandığını bildiren Bilgen, ancak bu tarihin CHP'nin 35. Olağan Kurultayı ile aynı günlere denk gelmesi nedeniyle ileri tarihe alındığı söyledi.

46 İLDE YEREL KONFERANS YAPILACAK

Olağan kongre için 24 Ocak tarihine karar verildiğini ifade eden Bilgen, kongre öncesinde ise 5 Aralık'tan başlayıp ocak ayının ortasına kadar 46 ilde yerel konferans yapılacağını açıkladı.

HDP'NİN GELECEĞİ TARTIŞILACAK

Konferanslara yerel yöneticilerin de katılacağını dile getiren Bilgen, bu konferanslarda, HDP'nin geleceğinin tartışılacağını, "nasıl bir parti", "nasıl bir siyaset dili", "nasıl bir örgütlenme modeli" gibi ülke ve dünya gündemi hem de bundan sonra "nasıl bir siyaset yürütmek gerektiğine" dair yerel tartışmalar yapılacağını aktardı.

ANKARA'DA MERKEZİ KONFERANS

16-17 Ocak tarihlerinde Ankara'da merkezi konferans gerçekleştirileceğini belirten Bilgen, "Bu konferanstan sonra da parti yönetiminin nasıl şekilleneceği ile ilgili de tartışmalar da netleşmiş olacak. Tüzük değişikliği talepleri ortaya çıkarsa yine bu konferanslarda bir komisyon oluşturularak kongreye taşınacak" diye konuştu.

Kadınlar ve gençlerin kendi aralarındaki çalışmalarından elde edilen sonuçların da merkezi konferansta ele alınacağını kaydeden Bilgen, "Hem tüzüğe yansıması gereken bir şey çıkarsa hem bir program tadilatı değişikliği talebi ve temsil konusuyla ilgili de farklı bir talep ortaya çıkarsa, bunlar merkezi konferansta somutlaşmış olacak" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)