HDP operasyonu dünya basınında
Ajanslar

1

Uluslararası ajanslar haberi abonelerine ‘son dakika’ gelişmesi olarak duyurdu.

BBC: SAYIN DEMİRTAŞ

İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Kürt yanlısı liderler Türkiye’de gözaltında” başlığıyla verdiği haberinde, “Sayın Demirtaş’ın gözaltına alınmasından saatler sonra Diyarbakır’da bomba yüklü araç infilak ettirildi” ifadesi yer aldı.

FINANCIAL TIMES: KÜRT OBAMA

Türkiye’de HDP’li milletvekillerin gözaltına alınması, İngiliz Financial Times gazetesince “Yükselen siyasi yıldız Selahattin Demirtaş ve diğer bazı HDP üyeleri baskınlarda gözaltına alındı” şeklinde yansıtıldı. İngiliz gazetesi Demirtaş'ın halk arasında "Kürt Obama" diye bilindiğini iddia etti.

CNN: İNTERNET YAVAŞLATILDI

Amerikan yayın kuruluşu CNN ise gelişmeleri “terör soruşturmasında Kürt yanlısı liderler gözaltına alındı” başlığıyla verdi.

CNN HDP’li vekillere yönelik operasyon esnasında İnternet’in yavaşlatıldığını yazdı.

BİLD: KÜRT KARŞITI POLİTİKA SERTLEŞİYOR

Alman Bild gazetesi, “Erdoğan Türkiye’de Kürt karşıtı politikasını sertleştiriyor. Gece yapılan bir dizi operasyonda polis Kürt yanlısı muhalefet partisi HDP’nin liderlerini göz altına aldı” yazdı.

NEW YORK TİMES: DEMİRTAŞ OBAMA'YA BENZİYOR

New York Times, İstanbul mahreçli haberinde özellikle gözaltına alınanların arasında bulunan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş üzerinde durdu. Demirtaş için “Baskı altındaki iken soğukkanlılığı ve hitabet yeteneği ile Başkan Obama'ya benzetildiğine” dikkat çekerek “Kısa bir süre öncesine kadar Türkiye’nin siyasi sahnesinde parlak bir yıldız olarak görülüyordu. Hükümetin onu ve partisini zayıflatma çabalarını yoğunlaştırmasından önce HDP’nin çekiciliğini liberal ve laik seçmenleri çekerek genişletmişti” dedi.

WALL STREET JOURNAL: DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDAN EN ÖNEMLİ ADIM

Amerikan Wall Street Journal Gazetesi ise, "gözaltılar hükümetin temmuz ayındaki başarısız darbe girişiminin ardından HDP'li politikacılara karşı en önemli adımı" diye yazdı.

FRANCE 24

France 24 kanalı internet sitesindeki haberinde, "Türkiye, terör örgütü propagandası yapmak suçuyla ilgili ifade vermeyi reddetmeleri nedeniyle Halkların Demokrat Partisi'nin 2 eş başkanını ve 9 diğer milletvekili gözaltına aldı" dedi.

AP RAPORTÖRÜ: KÖTÜ HABERLER GELİYOR

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'den yine çok kötü haberler geliyor. Şimdi de HDP milletvekilleri gözaltına alındı" diye yazdı.

DİE ZEİT: KÜRT YANLISI HDP LİDERLERİ GÖZALTINDA

Türkiye’de Kürt yanlısı HDP’nin iki lideri Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ terör operasyonu kapsamında göz altına alındı. Göz altılarla birlikte Türk Hükümeti muhalefete yönelik baskıyı artırıyor. Parti avukatlarına göre en 13 milletvekili daha göz altına alındı.