HDP'li belediyenin PKK'ya desteği iddianamede
AA

PKK

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan eski Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Kurbanoğlu hakkında hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

MAAŞTAN KESİNTİ

İddianameye, 17 Eylül'de, Yenişehir Belediyesi personeli F.Y'nin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine giderek, maaşında yapılan kesintiye ilişkin verdiği bilgi de eklendi.

"BÜTÜN ÇALIŞANLARDAN YAPILIYORDU"

Belediyeden aldığı maaşından izinsiz ve rızası olmadan yaklaşık 300 lira kesinti yapıldığını savunan F.Y. ifadesinde, "Maaşımdan yapılan kesintiyi PKK/KCK terör örgütüne para aktardıklarını biliyorum. Sadece benden değil bütün çalışanlardan para kesiyorlar. Ancak korktukları için kimseye söyleyemiyorlar. Bu kesintileri Kurbanoğlu ve belediye başkan yardımcıları biliyor. Bu kişiler organize ediyorlar." dedi.

İddianamede, Kurbanoğlu hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile mahkumiyeti halinde TCK 53/1. maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına da hükmedilmesi istendi.

İçişleri Bakanlığının terör soruşturması kapsamında tutuklanan Kurbanoğlu açığa alınmıştı.

FETÖ VE PKK AYNI SİSTEMİ KULLANIYOR

Devletin içerisine yerleştirdiği teröristlerle 15 Temmuz'da milletin iradesine el koymaya kalkan hain terör örgütü FETÖ de, işe yerleştirdiği teröristlerin maaşlarından kesinti yapıyordu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)