HDP'li Hasip Kaplan ile MHP'li Yeniçeri'nin Cizre tartışması

hasipkaplan

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. MHP'li Özcan Yeniçeri'nin konuşması sırasında gündemdışı söz alarak Cizre'deki olayları eleştirmesine HDP'li Hasip Kaplan dayanamadı. İki vekil arasında sözlü tartışma yaşandı.

Genel Kurul'da "terör ve bölücülük" hakkında gündemdışı söz alan Yeniçeri, "HDP'nin 6-7 Ekim'de 'sokakları Kobani'ye çevirin' talimatlarıyla başlayan ve 50 civarında vatandaşın öldürülmesiyle sona eren eylemler dolayısıyla AKP suç ortağı HDP hakkında işlem dahi yaptırmamıştır" dedi.

HDP'li Hasip Kaplan ile MHP'li Yeniçeri'nin Cizre tartışması İZLE

CİRE'DEKİ OLAYLARI TARTIŞTI

Cizre'de yaşanan olaylara değinen Yeniçeri, PKK'nın tüm şehirlerde "son isyan" ve "devrimci halk ayaklanması" için silah ve teçhizatını tamamladığını iddia etti. Yeniçeri, "Her şey hükümetin gözleri önünde hatta onun göz yummasıyla yapılıyor" diye konuştu.

HDP'li Hasip Kaplan ile MHP'li Yeniçeri'nin Cizre tartışması

HASİP KAPLAN DAYANAMADI

Sataşma gerekçesiyle söz alan Kaplan, "Sizin kalkıp Nihat Kazan'ı, 12 yaşındaki bir çocuğun top oynarken kafasına fişek sıkıp öldüren kişileri kınamanızı beklerdim. Asıl terör bu değil mi? Bizi burada sorumlu tutmaya kalkarsanız yanlış yaparsanız, yanlış yaptığınız için de siyaseten doğru bir yere varamazsınız" dedi.

KAPLAN: BİZ BUNU ÇÖZECEĞİZ

Çözüm sürecine değinen Kaplan, şöyle devam etti;

"Biz bunu çözeceğiz. Çözüm süreci barışa ve çözüme kavuşacak, Cizre olayları da bitecek. Bu ülkeye huzur gelecek. Bu ülkede birlikte yaşama arzusu güçlüdür. Bu ülkede birlikte demokratik çözümü bulacağız. Bu ülke kimsenin babasının tapulu malı değildir."

HDP'li Hasip Kaplan ile MHP'li Yeniçeri'nin Cizre tartışması

"LANETLİYOR, KINIYORUZ"

Tekrar söz alan Yeniçeri, Türkiye'de terörün PKK'nın ürünü olduğunu ifade ederek, "Çıkın buraya PKK terör örgütünü adam gibi kınayın ve katlettiği onlarca Mehmetçiği önce bir rahmetle anın ondan sonra bize laf söyleme hakkını bulun. Biz kimin kafasına kim silah sıkmışsa kim öldürmüşse bütün bunları lanetliyor, kınıyoruz" şeklinde konuştu.