HDP'li Pervin Buldan Sözcü'yü yalanladı

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Sözcü gazetesinin kendisiyle ilgili yaptığı özel habere ilişkin bir açıklama yaptı. Buldan, yaptığı açıklamada Sözcü gazetesinin yaptığı haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

SÖZCÜ GAZETESİNİN GERÇEĞİ YANSITMAYAN HABERİ

HDP'li Pervin Buldan'ın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı;

"Dün Sözcü gazetesinde hakkımda gerçeği yansıtmayan bir haber çıkmıştır. Haberde hac görevimi yerine getirmek için TBMM Başkanı Sayın Kahraman’dan yardım istediğim, bunun için garanti talep ettiğim iddia edilmektedir.

"İMKANIM VE KOŞULLARIM DAHİLİNDE.."

Hac, İslam’ın beş şartından biridir. Ben de imkanım ve koşullarım dahilinde dini vecibelerimi yerine getirmek üzere Hacca gitme niyetindeyim. Tamamen benim özelimi ilgilendiren bu konunun neden haberleştirildiğine dair değerlendirmeyi kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bununla birlikte, yaşananlar habere gerçeğe sadık kalınarak aktarılmamıştır.

"BELİRTİLEN ŞEKİLDE BİR DİYALOG ASLA OLMAMIŞTIR"

Meclis Başkanı Sayın Kahraman ile aramda haberde belirtilen şekilde bir diyalog asla olmamıştır. Bugüne kadar ne siyasi yaşamımda ne de özel yaşamımda garanti alarak bir şey yapmadım. Bundan sonra da yapmayacağım. Hele de Allah için yapılan bir şeyde garanti istemem söz konusu bile olamaz."

HDP'li Pervin Buldan Sözcü'yü yalanladı

FOTOĞRAF: Sözcü gazetesinin söz konusu haberde kullandığı görsel.