HDP'lilerin Hurşit Külter yalanı çöktü

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra ortadan kaybolduğu iddia edilerek sokakları yine savaş alanına çevirmek istediler.

DEMİRTAŞ SOKAK ÇAĞRISI YAPMIŞTI

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş bir açıklama yaparak Hurşit Külter üzerinden Kürt gençlere mesaj verilmek istendiğini ve direnişin artması gerektiğini söyledi.

HDP'lilerin Hurşit Külter yalanı çöktü

HDP'LİLERİN SON YALANI

Partisinin grup toplantısında Hurşit Külter'in fotoğrafını göstererek provokasyona devam eden Demirtaş ve diğer HDP'lilerin iddialarının yalan olduğu Hurşit Külter'in ortaya çıkmasıyla anlaşıldı.

GÜVENLİK İÇİN AÇIKLAMA YAPMAMIŞ

Kerkük'te basın açıklaması yapan Hurşit Külter, güvenlik nedeniyle aylarca açıklama yapmadığını söyledi.

PKK SAKLADI

Öte yandan Külter'in "içinde bulunduğum güvenlik koşulları bu açıklamayı yapmama izin vermiyordu" sözlerinden PKK terör örgütünün buna izin vermediği anlaşıldı.

HDP'lilerin Hurşit Külter yalanı çöktü

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 27 Mayıs'tan beri kendisinden haber alınamayan Hurşit Külter için soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Bakan Işık, Meclis Genel kurulunda HDP Milletvekillerinin sorusu üzerine, İçişleri Bakanlığı'nın bir mülkiye müfettişini bu konunun araştırılması ve incelenmesiyle ilgili görevlendirdiğini belirterek, "Biraz önce bir sayın grup başkan vekili Hurşit Külter'le ilgili bir soru sordu. Bu Hurşit Külter'le ilgili, bir Twitter hesabından, özel harekât tarafından şahsın gözaltına alındığıyla ilgili bir iddia ortaya atılmış. Bu iddiayla ilgili savcılığa müracaatta bulunulmuş. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı bir mülkiye müfettişini bu konunun araştırılması ve incelenmesiyle ilgili görevlendirmiş, şu anda bu inceleme devam etmektedir. Biz AK Parti iktidarı olarak hiçbir hukuksuzluğa tahammül etmeyiz, izin vermeyiz ama terörle mücadelede de sonuna kadar bu mücadeleyi veririz, bu mücadeleyi veren insanların yanında ve arkasında oluruz" demişti.