HDP'nin asker Suruç'ta kasatura çekti iddiası

asker

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şanlurfa’nın Suruç İlçesinde IŞİD saldırılarına karşı Kobani halkının yanında olduklarını gösteren 22 Eylül günü düzenlenen eylem ve etkinlerde asker ve polisin tutumunu Meclis gündemine taşıdı.

"O ASKER KASATURAYLA HALKI TEHDİT ETTİ

Sınır hattında çok sert müdahale yüzünden yaşanan onlarca kişinin yaralandığına dikkat çeken Sarıyıldız, “Saldırılar esnasında köyde mahsur kalan yurttaşların tahliyesi için gittiğimiz köyde hemen yanı başımda bir uzman çavuş üzerinde Arapça yazıların olduğu kasaturasını çıkararak, ‘Elimde gördüğünüz bu kasaturayı bir IŞİD militanı hediye etmiştir. Bu kasatura ile 27 kişinin kafası kesilmiş’ diyerek halka yönelik pervasızca tehditlerde bulunmuştur” dedi.

Sarıyıldız’ın, uzman çavuşun bir önceki gün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ile tartışan asker grubunun içinde olduğuna ilişkin görgü tanıklarının ifadesine yer vermesi dikkat çekti.

"UZMAN ÇAVUŞ BU GÜCÜ KİMDEN ALIYOR?"

Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 22 Eylül protestosunu ve asker ve polisin tutumu ile öne çıkarılan uzman çavuşla ilgili gelişmeleri sordu. Davutoğlu’na “Söz konusu uzman çavuş bu gücü kimden ve nereden almaktadır? Uzman çavuş insanlık dışı bir örgüt olan IŞİD mensupları ile hangi zeminde ve nasıl ilişki kurabilmektedir” diye sordu.

Komutandan Kışanak'a burası benim devletimse çıkın dışarı - İZLE

Komutandan Gültan Kışanak'a tokat gibi cevap İZLE

HDP'nin asker Suruç'ta kasatura çekti iddiası