HDP'ye yapılan saldırının iddianamesi hazırlandı
AA

HDP

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'ne, 18 Nisan 2015'de silahlı saldırı düzenledikleri gerekçesiyle 2 kişi hakkında iddianame hazırlandığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı Suçlar Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianame, Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İDDİANAMEDE HDP MAĞDUR

HDP'nin mağdur, Ahmet Yavuz ile Erdem Nacar'ın müşteki olarak yer aldığı iddianamede, Burak Karslı ile Kenan Berkay Şipal şüpheli olarak gösterildi. İddianamede, Şipal'in eylemden dolayı, 19 Nisan 2015 tarihinde Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandığı hatırlatıldı.

Bazı müşteki ifadelerine de yer verilen iddianamede, Ahmet Yavuz'un HDP genel merkezi binasında güvenlik görevlisi olarak çalıştığı, olay günü içeride bulunduğu sırada, bir el silah sesi duyarak dışarı çıktığı, polis memuru Erdem Nacar'ın ateş etmesi üzerine şüphelilerin kaçtığını anlattığı kaydedildi.

HDP'den herhangi bir yetkilinin olay nedeniyle şikayetçi olmadığı vurgulanan iddianamede, olay yeri inceleme ekiplerince HDP genel merkezi binasında yapılan incelemede, binanın giriş kapısı sol tarafında bulunan Türk Bayrağı ile parti bayrağına saçma isabetine benzer deliklerin mevcut olduğu, arkasındaki duvarda da av tüfeği saçmalarının isabetine benzer izlerin mevcut olduğu belirtildi.

Olayda kullanılan av tüfeğinin şüpheli Kenan Berkay Şipal'in yer göstermesi sonucu çalıştığı otoparkta bulunan kulübede ele geçirildiği ifade edilen iddianamede, olay yerinde ele geçirilen av fişeklerinin inceleme sonucunda bu av tüfeğinden atıldığının tespit edildiği bildirildi.

DEĞERLENDİRME AŞAMASI

İddianamede, şüphelilerin, "Siyasi hakların kullanmasını engellemeye teşebbüs", "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi. Hazırlanan iddianame, mahkemede değerlendirme aşamasında bulunuyor. Mahkemelere, iddianame ulaştıktan sonra 15 gün süre veriliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)