Helsinki kuzeyin denizcisi olarak anılıyor

Finlandiya'nın başkenti  ve en büyük şehri Helsinki'de nüfus yaklaşık 1.293.093 civarındadır.

Helsinki kuzeyin denizcisi olarak anılıyor

Şehri ziyaret eden Melih Uslu, Skylife Dergisi'ne bir gezi yazısı hazırlayarak Helsinki'de yaşadığı tecrübeleri anlattı:

ESPLANADE PARKI

Şehrin merkezindeki park, Paris’i andıran uzun bulvarlarıyla ünlü. Moda şovları, folklorik danslar ve sokak konserleriyle şenlenen parkın yakınında iki görkemli yapı var: Presidentinlinna (Başkanlık Sarayı) ve Kaupungintalo (Belediye Binası). Fıskiyeli havuzlarla süslü parkta temmuz ayı boyunca hafta içi her gün caz performansları sergileniyor.

Helsinki kuzeyin denizicisi olarak anılıyor- FOTO GALERİ

SENATO MEYDANI

Etkileyici neoklasik binalarla çevrili Senaatintori’de (Senato Meydanı) Sederholm House gibi şehrin en eski taş evleri yükseliyor. Mimar Carl Ludwig Engel tarafından 1800’lü yılların ortalarında tasarlanan meydan, Baltık mimarisinin karakteristik özelliklerini taşıyor. Helsinki Katedrali, Hükümet Sarayı, Helsinki Üniversitesi ve Ulusal Kütüphane meydanın göz alıcı yapıları arasında.

Helsinki kuzeyin denizcisi olarak anılıyor

ATENEUM SANAT MÜZESİ

Fin Ulusal Galerisi’nin bölümlerinden birini oluşturan müze, ülkedeki en büyük sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Fin sanatının 18. yüzyıldan 1960 yıllara kadar uzanan hikâyesini gözler önüne seren müzede, çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. Pazartesi hariç her gün ziyaret edilebilen müze, Kaivokatu 2 adresinde hizmet veriyor.

SUOMENLİNNA ADASI

Limandan kalkan gezi teknelerinden biriyle Helsinki açıklarındaki küçük bir adada bulunan dünyanın en büyük deniz kalesini ziyaret edebilirsiniz. 1748 yılında kenti Rus saldırılarına karşı korumak için inşa edilen Soumenlina Kalesi, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alıyor. Kaleye adını veren ada ise müze, kafe ve restoranlarıyla turistlerin gözdesi.

Helsinki kuzeyin denizcisi olarak anılıyor

FİN SAUNASI

Sauna, Fin kültürünün vazgeçilmez parçalarından biri. Şehirdeki sauna geleneği yerel kaynaklara göre iki bin yıl öncesine dayanıyor. Finlandiya’da saunalar aynı zamanda bir sosyalleşme ve eğlence yeri. Sauna keyfinden sonra serinlemek için genellikle yakınlardaki bir göle atlamak ise eski bir gelenek. Helsinki’de çok sayıda bulunan saunalardan birine uğramanızı öneriyoruz.

Helsinki kuzeyin denizcisi olarak anılıyor