Hem karada hem suda giden araç Quadski İZLE

1

2006 yılından bu yana sadece prototip olarak mecvut olan Quadski sonunda piyasada bulunabilir bir ürün haline geldi. Karada normal bir 4 çeker otomobil gibi ilerleyen yüzergezer araç, su içerisine girdiği anda 5 saniye içerisinde tekerleklerini içeri çekerek Jet Ski benzeri bir yapıya bürünüyor.  Geçtiğimiz günlerde Detroit'te gerçekleşen bir basın toplantısında GIBBS'in kurucusu Alan Gibbs ve şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Neil Jenkins önümüzdeki aydan itibaren Quadski'nin 40.000$ fiyatla piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Hem karada hem suda giden araç Quadski İZLE

590 KG 57 LT'LİK YAKIT DEPOLU

Quadski, 590 kilogram ağırlığa ve 57 litrelik yakıt deposuna sahip olup, 175 beygir gücü üretebilen 4 silindirli su soğutmalı, elektronik yakıt enjeksiyonu ve kuru karter yağlama gibi özellikleri bulunan BMW motorsikletlerinde kullanılan motora sahiptir.

Araba modundan Jet-Ski moduna geçmek için suya indiği anda tekerleklerini içeri çekip jet tahrik sistemini etkinleştirmek için tek bir düğmeye basmanın yeterli  olduğu aracımız, su ve kara üzerinde hemen hemen aynı ilerleme hızına sahip olup, saatte yaklaşık 72 km hızla yol alabilmektedir. Sudan karaya geçerken de yine aynı düğmeyle eski haline dönmesi mümkün olan araç, su-kara ayrımı olmaksızın özgürce seyahat imkanı sunuyor.