Henry Cavill kimdir

Henry Cavill kimdir

Henry Cavill 5 Mayıs 1983'de İngiltere'de dünyaya geldi. St.Michael's Preparatory School'da Stowe School'da yatılı olarak okumadan önce bir süre eğitim gördü. Cavill film sektöründeki ilk işini 2002 yapımı Monte Kristo Kontu adlı yapımda Albert Mondego olarak almıştır. Daha sonra TV filmi Goodbye Mr.Chips'de ve Midsomer Murders dizisinde yer aldı. 2003'de I Capture the Castle'da yardımcı oyuncu olarak rol aldı. Bu filmi sırasıyla Red Riding Hood,Hellraiser:Hellworld,Tristan & Isolde ve Sienna Miller'ın Stardust'ı izledi.

2007'den 2010'a kadar çok ses getiren dizilerden The Tudors'da ana karakterlerden kralın en yakın dostu olan 1.Suffolk Dükü Charles Brandon'ı başarıyla canlandırdı. Enterteinment Weekly Cavill'i 'En Çarpıcı Dük' ilan etti. Cavill 2004 yılında çekimlerine başlanan ve yönetmenliğini McG'nin yaptığı Superman Dönüyor filminde Clark Kent için seçilmişti fakat yönetmenlik Bryan Singer'a gidince başrolu başka bir oyuncu aldı. Monte Kristo Kontu'ndaki performansını gören Stephenie Meyer "Edward Cullen" rolü için Cavill'i istiyordu. Ona göre 'Mükemmel Edward' Cavill'di fakat aradan uzun Cavill'in 17 yaşında göstermesi imkansız görünüyordu. Bu yüzden rol Robert Pattinson'a teklif edildi.

Bu talihsizliklerden dolayı Empire Dergisi Cavill'i bütün bu olanlardan dolayı 'Hollywood'daki En Şanssız Adam' olarak seçti. Şimdiye dek dünyadaki en çekici adamlarla çaılşan Dunhill'in reklam yüzü olan Cavill 2 farklı reklam filmi çevirdi. Yine 2008 yılında Joel Schumacher'in korku filmi Blood Creek'de rol aldı. 2009'da ise ülkemizde gösterime girmemiş olan bir Woody Allen filmi Whatever Works'de küçük bir rol aldı. 2012 yılında vizyona giren Christopher Nolan'ın yapımcılığını üstlendiği Superman:Man of Steel'de oynadı. Bu yıl ilk kez Süperman ve Batman'ın aynı filmde yer aldığı yapımda ikinci kez Süperman rolünü canlandıracak.