Her şey eşcinsel evlilik yapmak için - Galeri

Her şey eşcinsel evlilik yapmak için - Galeri

ABD'de eşcinseller, haklarını savunmak için her yola başvurmaya devam ediyor. Bunun son örneğiyse, Chick-fil-A adlı 4.5 milyar dolarlık tavuk restoran zinciri markasının başına gelenler oldu.

ABD TANRI TARAFINDAN CEZALANDIRILIR

Chick-fil-A'in sahibi ünlü iş insanı Dan Cathy geçtiğimiz ay, dini içerikli yayınlarıyla bilinen bir gazeteye yaptığı açıklamada, "İncil'deki aile tanımı"nı doğru bulduğunu söyleyip, eşcinsel evliliği fikrine yanaşmadığını dile getirdi. Cathy daha sonra katıldığı bir radyo programında, eşcinsel evliliğe ulusal çapta izin verilmesi durumunda ABD'nin Tanrı tarafından cezalandırılacağını söyleyecek kadar ileri gidince, bardağı taşırdı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ!..

"EŞCİNSEL ÖPÜCÜK İÇİN ULUSAL GÜN"

Bu yaklaşıma sıkı bir yanıt vermeye karar veren eşcinseller, çareyi, Cathy'yi zengin eden Chick-fil-A markasıyla eşcinselliği yan yana algılattıracak bir eylem yapmakta buldu. Facebook'tan örgütlenen 14 bini aşkın kişi, Chick-fil-A önünde "Eşcinsel Öpücük İçin Ulusal Gün" düzenledi. Eşcinseller şimdi, ABD'nin 39 eyaletine yayılan bin 614 Chick-fil-A restoranının önünde birbirine randevu veriyor ve restoranın en görünür yerinde dudak dudağa öpüşüyor. Öpüşme fotoğrafları da sosyal medya aracılığıyla tüm dünyaya servis ediliyor.

Bu arada New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Cathy'nin herkes gibi ifade özgürlüğü olduğunu, bu özgürlüğünü kullandı diye kendisine böyle bir eylemle cevap verilmesinin doğru olmadığını savundu.