Hesap açtırmaya gittiği bankada ölü olduğunu öğrendi
AA

banka

Siirt'te yaşayan Abdurrahman Enuştekin isimli inşaat işçisi, 2 gün önce para çekmek için gittiği banka şubesinde, banka kart ve hesaplarının kapandığını öğrendi.

NÜFUS KAYITLARINDA ÖLÜ OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Banka yetkililerinin, "Nüfus kayıtlarında bilgilerinize ulaşılamıyor" dediği 27 yaşındaki Enuştekin, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğüne giderek bilgi aldı. Nüfus kayıtlarında, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 5 yıl önce savcılık kayıtlarına göre "ölü" göründüğünü öğrenen Abdurrahman Enuştekin, yaşadığı şaşkınlığın ardından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu.

"BÜTÜN HESAPLARIM VE KREDİ KARTLARIM İPTAL OLDU"

Enuştekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çukurca ilçesine hayatı boyunca hiç gitmediğini belirtti. Hesabındaki parayı çekmek ve yeni hesap açmak için bankaya gittiğini anlatan Abdurrahman Enuştekin,"Hesap açmak istediğimi söylediğimde, sistemde ölü göründüğüm ve bundan dolayı hesap açamayacaklarını söylediler. Beni Nüfus Müdürlüğüne yönlendirdiler. Bütün hesaplarım ve kredi kartlarım iptal oldu" dedi.

2011'DEN BERİ ÖLÜ

Kayıtlara göre 2011 yılından beri "ölü" olduğunu aktaran Enuştekin, sigortalı işlerde çalıştığını ve birçok etkinlikte yer aldığını, 2 gün öncesine kadar hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadığını ifade etti.

Hesap açtırmaya gittiği bankada ölü olduğunu öğrendi

"NEREYE GİTSEM ÖLÜSÜN DİYORLAR"

Abdurrahman Enuştekin, "Çok mağdur oldum, çünkü iş başvurusu yapıyorum ve nereye gitsem 'ölüsün' diyorlar. Şu an yaşadığımı kanıtlamaya çalışıyorum, hakkımı arıyorum. En azından bu hatanın bir an önce düzeltilmesini istiyorum. 2011 yılında nüfusa öldüğüm bildirilmiş, bugün öğrendim." diye konuştu.

"Dünyada yaşayan ölü birisi ne yapabiliyorsa, ben de o konumdayım" diyen Enuştekin, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Hesap açtırmaya gittiği bankada ölü olduğunu öğrendi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)