Hidayet Karaca kimdir

Hidayet Karaca

Hidayet Karaca, 18 Ağustos 1963 tarihinde Çankırı'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

1983 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine bölümünü kazandı. Yüksek lisansını yine aynı üniversitede bitirdi. Celal Bayar Üniversitesi’nde doktora programını tamamladı.

“ZAMAN” YOLCULUĞU TEMSİLCİLİKLE BAŞLADI

Karaca, İzmir’de “Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği” ile iş hayatına başladı. Bu görevinden sonra yine Zaman Gazetesi’nde iki yıl Ankara temsilciliği yaptı.

1999 yılından bu yana dek Samanyolu Televizyonu’nun Genel Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir. Karaca; “Televizyon Yayıncıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı” ve “Basım Konseyi Kurul Üyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti” üyesidir.

GÖZALTINA ALINDI

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında şüphelilerden Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile ve 3 eski polis Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Soruşturmada, şüphelilere yönelik isnat edilen suçların belirtildiği kararda "bir örgütün varlığı yönünde kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu” belirtildi.