Hillary Clinton, ABD'nin ilk kadın başkan adayı
Detay Haber

Hillary Clinton

Hillary Clinton, Demokrat Parti'nin Philadelphia'daki kurultayında, Güney Dakota eyaleti delegelerinden aldığı 15 oyla, adaylık için gereken 2383 oya ulaştı.

Sonucun netleşmesinin ardından kurultaydaki Demokrat delegeler, Hillary Clinton lehine sloganlar attı.

HILLARY CLINTON'IN BAŞKAN ADAYLIĞININ İLAN EDİLMESİNİ İSTEDİ

Demokrat Parti'nin bütünlüğü için sembolik bir jest yapan, Clinton'ın başkan adaylığı için yarıştığı Vermont Senatörü Bernie Sanders de, rakibinin yeterli oya ulaşmasının ardından oylamanın durdurulmasını ve Hillary Clinton'ın başkan adaylığının ilan edilmesini istedi.

Kurultay Başkanı Marcia Fudge da, Clinton'ın başkan adaylığını ilan etti.Hillary Clinton, zor bir mücadelenin ardından Bernie Sanders'i geride bırakmıştı.Sanders kurultayda yaptığı konuşmada bazı destekçilerinin tepkisine karşın Hillary Clinton'ın ülkesinin yeni başkanı olması gerektiğini söylemişti.

DEMOKRAT PARTİ'NİN BAŞKAN ADAYI OLDUĞUNU İLAN EDECEK

Hillary Clinton'ın eşi ve eski ABD Başkanı Bill Clinton da bugün kurultayda bir konuşma yapacak.Kurultayı New York'taki evinde izlediği belirtilen Hillary Clinton ise yarın yapacağı konuşmada resmen Demokrat Parti'nin başkan adayı olduğunu ilan edecek.

Hillary Clinton, 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi rakibi iş adamı Donald Trump'la yarışacak.Clinton'ın başkan yardımcısı adayı Virginia Senatörü Tim Kaine.Trump'ın başkan yardımcısı adayı ise Indiana Valisi Mike Pence.