Pakistan, Keşmir'de Hindistan uçağını düşürdü
AA

PTI haber ajansı, Garend Kalaan Köyü yakınlarında açık bir araziye düşen uçağın ikiye ayrıldığını ve alev aldığını belirtti.

Pakistan, Keşmir'de Hindistan uçağını düşürdü

2 PİLOT BİR SİVİL YAŞAMINI KAYBETTİ

Olayda 2 pilot ve bir sivilin hayatını kaybettiği açıklandı.

Pakistan, Keşmir'de Hindistan uçağını düşürdü

Pakistan Hava Kuvvetleri'ne ait üç savaş uçağının Hindistan hava sahasına girdiği ve Hint uçaklarının önleme yaptığı bildirildi. Öte yandan Pakistan Ordusu, hava sahalarına giren iki Hint savaş uçağının vurulduğunu ve birinin düştüğünü açıkladı. Olayda 2 pilot ve bir sivilin hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Hindistan medyası, Hint ordusunun bir Pakistan savaş uçağını düşürdüğünü bildirdi.

Keşmir'de Hindistan'ın savaş uçağı düştü VİDEO

"BİZ DE PAKİSTAN'IN BİR UÇAĞINI VURDUK"

Hindistan medyası; Pakistan'ın bir uçağını da vurduklarını duyurdu.

Pakistan, Keşmir'de Hindistan uçağını düşürdü

PAKİSTAN ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada ise; hava sahalarına giren iki Hint savaş uçağının vurulduğu ve birinin düştüğü belirtildi.

"GEREKİRSE NÜKLEER SİLAH KULLANIRIZ"

Pakistan art arda yaptığı açıklamalara bir yenisini daha ekledi. Pakistan, "Gerekirse nükleer silah kullanırız." şeklinde bir açıklama yaptı.

"SAVAŞA DOĞRU GİTMEK İSTEMİYORUZ"

Pakistan Ordusu yeni bir açıklama daha yaptı. Ordu, "Her şeyi yapabilecek kapasitedeyiz ancak (Hindistan'la) tansiyonun yükselmesini istemiyoruz, savaşa doğru gitmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Pakistan, Keşmir'de Hindistan uçağını düşürdü

GÖZALTINA ALINAN PİLOT SERBEST BIRAKILDI

Pakistan Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tümgeneral Asıf Gafur, iki Hint uçağının vurulduğunu resmi olarak Twitter'dan duyurdu. Ayrıca gözaltına alınan yaralı pilot ise serbest bırakıldı.

Pakistan, Keşmir'de Hindistan uçağını düşürdü

PAKİSTAN HAVA SAHASINI İHLALLE SUÇLAMIŞTI

Hindistan, Keşmir kontrol hattının Pakistan tarafındaki Ceyş-i Muhammed örgütüne ait kampa, hava saldırısı düzenlediğini bildirmişti.

Pakistan Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tümgeneral Asıf Gafur ise Hint savaş uçaklarının Keşmir kontrol hattındaki Muzafferabad bölgesinden Pakistan hava sahasını ihlal ettiğini, sınırdan 5-6 kilometre içeri giren uçaklardan birinin, Pakistan savaş uçaklarının müdahalesinin ardından Hint tarafına kaçarken aceleyle bomba bıraktığını açıklamıştı.

MADDİ HASAR VE CAN KAYBI YAŞANMAMIŞTI

Gafur, Hint uçağının bıraktığı bombanın, sınır eyaleti Hayber-Pahtunhva'daki Balakot kenti civarında bir bölgeye düştüğünü ifade etmişti. Bombanın düştüğü arazinin ve bomba kalıntılarının fotoğraflarını paylaşan Gafur, herhangi bir maddi hasar veya can kaybı yaşanmadığını kaydetmişti.

Hindistan'da, 14 Şubat'ta paramilis konvoyunu hedef alan bombalı saldırıda 44 asker hayatını kaybetmiş, 20 asker de yaralanmıştı. Yeni Delhi yönetimi saldırıyla ilgili Pakistan'ı suçlamış, saldırıyı kınayan Pakistan ise suçlamayı reddetmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)