Hint Okyanusu'nda düşen Malezya uçağına ilişkin şok iddia

Hint Okyanusu'nda düşen Malezya uçağına ilişkin şok iddia

Malezya Havayolları'nın kaybolan uçağına ilişkin flaş iddialar. Uçakta yer alan, Peidong Wang, Zhijun Chen, Zhihong Cheng ve Li Ying isimli yolcular, Jacob Rothschild'e ait yarı iletken işi yapan, Freescale Semiconductor firmasının patent ortakları. Ortaklık anlaşmasına göre; beş ortaktan dördü ölürse tüm patent Rothschild'in firmasına geçiyor.

4 ORTAK ÖLÜNCE PATENT TEK KİŞİYE KALDI

Malezya Havayolları'nın kaybolan uçağına ilişkin flaş iddialar gündeme geldi. İddiaya göre uçakta yer alan, Peidong Wang, Zhijun Chen, Zhihong Cheng ve Li Ying isimli yolcular, Jacob Rothschild'e ait yarı iletken işi yapan, Freescale Semiconductor firması'nın patent ortakları. Eldeki sözleşmeye göre söz konusu patentte; 4 araştırmacı ile Freescale firmasının eşit payı var. Ortaklarından herhangi biri ölürse, hakları otomatikman diğer ortaklara geçiyor. Beş ortaktan dördü öldüğüne göre, tüm patent Freescale'e geçecek.

Hint Okyanusu'nda düşen Malezya uçağına ilişkin şok iddia

18 BİN ÇALIŞANI OLAN GİZLİ BİR DEV

Türkiye'de de faaliyet gösteren Freescale firması, 4 milyar dolar ciro ve 18 bin çalışanı olan gizli bir dev. Bu nedenle adeta vakumlanarak yok edilen uçak sayesinde, hem Malezya'nın yargılama girişimine, hem Putin Rusya'sına, hem de yarı iletken patentin sahibi kişilere yönelik bir hamle yapıldığı iddia ediliyor.

ARAMA ÇALIŞMALARI DURDURULDU

Batı Avustralya'nın başkenti Perth'in 2 bih 500 kilometre Güney Batısında Güney Hint Okyanus'unda devam eden kayıp Malezya uçağını arama çalışmaları kötü hava şartları yüzünden durduruldu. Okyanusta dün uydular tarafından belirlenen yaklaşık 120 parçalık görüntünün alınması üzerine, parçaların bulunduğu bölgede yapılan arama çalışmaları parçalara ulaşılamadan kötü hava şartları yüzünden durduruldu. Malezya Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakan Vekili Hişamuddin Hüseyin, Fransız uydularının arama yapılan bölgede yaklaşık 120 parçadan oluşan ve kayıp uçağa ait olma ihtimali olan görüntüler aldığı, bu görüntülerdeki parçaların 1 metre ile 23 metre arasında değişen büyüklüklere sahip olduğunu açıklamıştı.