Hollanda'da 178 gündür hükümet kurulamadı
AA

Ülkede yeni hükümetin halen kurulamaması, bazı siyasilerin 'sürecin artık bir an evvel sonlandırılması gerektiği' yönündeki açıklamalarına neden oldu.

"SÜREÇ FAZLA UZADI"

Yerel bir radyoda, hükümeti kurma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Hollanda Senatosu Başkanı Ankie Broekers-Knol, bu sürecin fazla uzadığını söyledi.

"200 SAYFAYA YAKIN HÜKÜMET SÖZLEŞMESİ ORTAYA ÇIKACAK"

Durumun endişe verici olduğunu belirten Knol, "Her konuyu en ince detayına kadar görüşmenin demokrasiye zarar vereceğini düşünüyorum. Görüşmelerin sonunda 200 sayfaya yakın hükümet sözleşmesi ortaya çıkacak. Bazı konuları hükümeti kurduktan sonra görüşmeye devam edemezler miydi?" ifadelerini kullandı.

Hollanda'da 178 gündür hükümet kurulamadı

Genel seçimlerden sonra hükümetin kurulmasının bu kadar uzayacağını hiç tahmin etmediğini aktaran Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem ise "Bence bu iş giderek sorun yaratmaya başlıyor. Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Demokrat 66 (D66) ve Hristiyan Birlik Partisi (CU) artık bu işi tamamlaması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

WİLDERS İLE KOALİSAYON İSTEYEN YOK

Ülkedeki hiçbir siyasi parti, mecliste 20 vekil gönderen ve ikinci büyük siyasi parti olan aşırı sağcı Geert Wilders'in liderliğindeki Özgürlük Partisi (PVV) ile koalisyon kurmak istemiyor.

Hollanda'da 178 gündür hükümet kurulamadı

Hollanda'da, 15 Mart 2017'de yapılan genel seçimlerde hiçbir parti, tek başına hükümet kuracak çoğunluğa ulaşamamıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)