Hollanda'da turist paniği
AA

Turistlerin aşırı ilgisinden bunalan Hollandalı yetkililer, ülkenin bu yılki Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazanmasıyla adeta hüsrana uğradı.

2020 yılında Amsterdam’da yapılması gereken yarışmayı başka bir şehrin düzenlemesini teklif eden yetkililer, ülkelerinin biraz daha reklama ihtiyacını olmadığını vurguladı.

Hollanda ulusal turizm kurulu, başkent Amsterdam’da halihazırda turist akınıyla boğuşmakta zorlandıklarını ve Eurovision Şarkı Yarışması’nın da duruma ‘yardımcı olmayacağını’ düşünüyor.

Hollanda'da turist paniği

"AMSTERDAM OLMASIN"

Duncan Laurence'ın seslendirdiği "Arcade" şarkısı ile bu yıl yarışmayı kazanan Hollanda’nın, önümüzdeki yıl Eurovision’a ev sahipliği yapması gerekiyor. Ancak yetkililer, yarışmayı başka bir şehre taşımayı planlıyor.

‘Her şeyin Amsterdam ile ilgili olmadığını’ savunan yetkililer, yarışma için Rotterdam, Arnhem ve Maastricht’i seçenek olarak ileri sürüyor.

Şimdilik Rotterdam, Arnhem, Lahey, Maastricht, Utrecht ve Leeuwarden şehirleri organizasyona ev sahipliği yapmaya hazır.

Hollanda'da turist paniği

AMSTERDAM, RED LIGHT’I BİLE KAPATMAYA HAZIR

Hollanda ulusal turizm kurulu (NBTC), başkent Amsterdam’da halihazırda turist akınıyla boğuşmakta zorlandıklarını ve Eurovision Şarkı Yarışması’nın da duruma yardımcı olmayacağını düşünüyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)