Hollande: Bundan sonraki süreçte kararlı olacağız

uia

Fransa'da düzenlenen terör saldırısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Hollande, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İNSANLAR HER AYIRINTIYI HATIRLIYOR

Saldırının psikoloji bir yara bırakmak amacıyla düzenlediğini söyleyen Hollande, insanların neredeyse her ayrıntıyı hatırladığını söyledi.

Hollande, şöyle konuştu; "Dayanışma mesajları gönderiliyor, bundan sonraki süreçte kararlı olacağız. Bütün zorluklar karşısında birlik gösterebilen ülke oldu."

HOLLAND DÖNEMİNDE 7 TERÖR EYLEMİNDE 227 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Fransa geçen yıldan bu yana bir dizi terör eyleminin hedefi oldu. Charlie Hebdo ile başlayan saldırılara son olarak Nice'te 84 kişinin hayatını kaybettiği saldırı eklendi. Fransa, 1,5 yıl içinde gerçekleşen terör eylemlerinde toplam 227 vatandaşını kaybetti.

Alman Deutsche Welle Fransa'daki saldırıların kronolojisini çıkardı:

7 Ocak 2015

Mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen silahlı saldırıda, 12 kişi hayatını kaybetti.

26 Haziran

Lyon'un güneydoğusundaki Saint-Quentin-Fallavier'deki bir kimya fabrikasını basan saldırgan yakalandı. Saldırganın baskın öncesinde iş arkadaşlarından birinin başını kestiği ortaya çıktı.

13 Kasım

Paris'i kana bulayan organize saldırılarda IŞİD militanları 130 kişinin hayatına son verdi. Bataclan konser salonunda katliam yapan, restoran ve kafelere ateş açan saldırganlardan üçü Almanya-Fransa futbol karşılaşmasının yapıldığı sırada kendini havaya uçurdu.

18 Kasım

Paris'sin Saint-Denis semtinde düzenlenen polis operasyonunda polis Paris saldırıları ile bağlantılı olduğu şüphesiyle 7 kişiyi gözaltına aldı. Çıkan çatışmada 3 kişi öldü, ölenlerden birinin Paris saldırılarını organize edenler arasında adı geçen ve polis tarafından aranan Abdelhamid Abaaoud olduğu ortaya çıktı.

24 Mart 2016

34 yaşındaki bir Fransız vatandaşını gözaltına alan polis, zanlının evinde yapılan aramada kalaşnikof, makineli tüfek ve patlayıcı maddeden oluşan mühimmat ele geçirdi. Soruşturmayı yürüten yetkililere göre, zanlı bir terör ağına mensuptu ve saldırı hazırlığındaydı.

14 Haziran 2016

Paris’in banliyösü Yvelines’de bir emniyet müdürü, evine girerken bir saldırganın bıçak darbeleriyle öldürüldü. Eve baskın düzenleyen polis, emniyet müdürünün eşinin cansız bedeni ile karşılaştı. Eylemi IŞİD üstlendi

14 Temmuz 2016

Fransa Ulusal Günü'nde Fransa'nın ünlü liman kenti Nice'te düzenlenen saldırıda, saldırgan yüksek hızla kullandığı kamyonu kutlamalara katılan kalabalığın üzerine sürdü. Saldırıda 84 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırganın radikal İslamcı örgütlere mensup olup olmadığı henüz bililnmiyor.

Nice saldırganının vurulma anı VİDEO