Home ofis çalışanlar için 4 adımda dekorasyon

bdgrf

Evde kendinize bir çalışma köşesi oluşturmak için tarzınızdan taviz vermenize gerek yok. Hem salonunuzla bütünleşen hem de sizi yansıtan bir home ofis oluşturmanız mümkün. Bir çalışma masası, sandalye, belki küçük ofisinizi oluşturacağınız bölüm için ekstra bir aydınlatma ya da masa dekorları kolayca evdeki ofisinizi açabilirsiniz.

Her gün elinizin altında olan obje ve dekoratif eşyalarla, aynı oda dahilinde yer alsalar bile ofisinizin ve yaşam alanınızın sınırlarını belirleyebilirsiniz. Ofis olarak kullandığınız alan evinizin atıl bir köşesinde yer alıyorsa ve sizi çalışmak için motive etmiyorsa üzülmeyin. Birkaç basit noktaya dikkat ederek bu alanı içerisinde bulunmaktan ve çalışmaktan keyif alacağınız bir alana dönüştürebilirsiniz.

DÜZENLEME

Ofis alanınızda her eşyanın yeri belli olmalı. Kalemler, adres defterleri, ajandalar, not kağıtları ve işinizle ilgili evrakların tümü belli bir düzen çerçevesinde özenle yerleştirilmiş olmalı. Unutmayın ofisiniz aynı zamanda evinizin bir parçası olduğundan her zaman düzgün bir görünüme sahip olmalı.

Home ofis çalışanlar için 4 adımda dekorasyon

DEPOLAMA

Depolama alanı olarak masanızın altını kullanabilirsiniz. Kutular ve raflarla eşyalarınızı masanın alt bölümünde muhafaza edebilirsiniz. Böylelikle bir şey almanız gerektiğinde oturduğunuz yerden kolayca zaman ve enerji kaybetmeden eşyalarınıza kolayca ulaşabilirsiniz. Eşya depoladığınız kutuların üzerine içerisinde neler olduğunu yazan etiketler yapıştırmayı unutmayın.

Home ofis çalışanlar için 4 adımda dekorasyon

BÖLÜMLENDİRME

Bir odayı ikiye bölerek hem ofis hem de yatak odası şeklinde çok amaçlı olarak kullanabilirsiniz. Bu durumda ofis ve diğer alanı ayırmak amacıyla her iki tarafta da o alana özgü bir takım dekoratif ögeler kullanmalısınız. Ancak odanın genel bütünlüğü açısından her iki alanın dekoratif ögeleri renk ve stil açısından bir uyum içerisinde olmalı ve birbirini tamamlamalı.

Home ofis çalışanlar için 4 adımda dekorasyon

AYDINLATMA

Doğal gün ışığı alan bir alanda çalışmak ruh halinizin yanı sıra genel sağlığınız açısından da son derece önemlidir. Doğal olmayan florasan ışıklardan uzak durulmalı ve ofis alanını mümkünse pencerenin kenarına konuşlandırılmalıdır. Gece saatleri için ise halojen ışık veren soft sarı ampullü lambalar tercih edilebilir. Sarı soft ışığın çalışanların ruh hâlini beyaz florasanlara göre daha pozitif yönde etkilediği bilinmektedir.

Home ofis çalışanlar için 4 adımda dekorasyon