Hostesi bıçaklayan hukuk öğrencisi 7 aydır yakalanamadı

Hostesi bıçaklayan hukuk öğrencisi 7 aydır yakalanamadı

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına şikayetçi B.Ç. ve avukatı katıldı. Duruşmada ifade veren B.Ç. geçmişte T.M. ile birlikteliği olduğunu belirterek, "Beraberliğimiz sırasında bana fiziksel şiddet uygulayıp, ölümle tehdit ettiği için beraberliğimizi sonlandırdım. Şikayetçi oldum, dava açıldı. Kendisi hukuk fakültesinde olduğu için ailesinin ricası üzerine şikayetimden vazgeçtim" dedi.

"ELLERİMLE KORUNMASAYDIM BOĞAZIMI KESECEKTİ"

T.M.'nin sahte bir instagram hesabı üzerinden kendisiyle bağlantı kurduğunu ifade eden B.Ç., "Bu kişi ile buluşacaktık. Buluşacağımız yere geldiğimde arkamda T.M.'yi gördüm. Bir eliyle belime sarıldı. Diğer eliyle elindeki bıçakla 4-5 kez sırtıma vurdu. Ben yerdeyken rastgele bıçakla vücudumun pek çok yerine vurdu. Pek çok kez boğazıma ve yüz bölgeme hamle yaptığı için birçok yerimde yaralanma oldu. Ellerimle korunmasaydım boğazımı kesecekti. Beni bırakıp olay yerinden kaçtı. İnstagram'dan doğum günümü kastederek 28 Mart'ı sana göstermeyeceğim diyerek ölümle tehdit etmektedir" diye konuştu. Duruşmada tanık olarak dinlenilen kişiler de olay gününü anlattı.

ADLİ TIPA YAZI YAZILDI

Mahkeme heyeti sanık T.M. hakkında verilen yakalama kararının devamına karar vererek, hostes B.Ç.'de meydana gelen yaralanmaların hangilerinin hangilerinin hayati tehlikeye neden olduğunun belirlenmesi için İstanbul Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, üniversite öğrencisi T.M'nin genç kadına husumet besleyerek tehditlerde bulunduğu ve B.Ç'ye ulaşmak için plan yaptığı belirtildi. İddianameye göre T.M, eskiden tanışıklığı olduğu belirtilen hostes B.Ç'ye sosyal paylaşım sitesi üzerinden bu kez kendini farklı bir isimle tanıttı. Buluşma günü olan 29 Ağustos 2015 günü de genç kadını kuaförden çıktığı esnada arkasından gelip bir çok kez ve öldürücü bölgelerine vurmak suretiyle bıçakla yaraladı. Olay yerinden kaçan ve hala yakalanamayan T.M. hakkında "Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. ,