Hrant Dink'in ölümünün 4. yılı

Hrant Dink'in ölümünün 4. yılı

4 yıl önce bugün kaybettik Hrant Dink'i.. Trabzon'un, emniyetin ve jandarmanın bildiği bir cinayete kurban gitti. 19 Ocak 2007'de 17 yaşındaki Ogün Samast, Dink'i ensesinden sıktığı iki kurşunla katletti. 4 yıl geçti üzerinden ancak davası bitmedi..

HRANT DİNK'İN YAŞAMI VE SUİKASTI

4. YILDA ORTAYA ÇIKAN FOTOĞRAF

İşte bu utancın 4. yılında ortaya çıkan bir fotoğraf aslında bu cinayetin neden çözülemediğinin kanıtı..Fotoğrafta Hrant Dink'i tehdit eden Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile cinayet istihbaratını aldığı halde sümenaltı ettiği öne sürülen dönemin Trabzon Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz beraber görünüyor.

Hrant Dink'in ölümünün 4. yılı

ON BİNLER ORADA OLACAK

Her 19 Ocak'ta olduğu gibi yine on binlerce kişi 'Hrant İçin, Adalet İçin' diyerek bugün bir araya gelecek. İstanbul'da 13.30'da Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi önünde ve Taksim tramvay durağında buluşup Agos Gazetesi binasına yürüyüş yapılacak. Anma etkinliği Hrant Dink'in yaşamını yitirdiği saat olan 15.00'de Agos Gazetesi'nin önünde başlayacak. Ayrıca Türkiye Ermeni toplumunun gençlerinin oluşturduğu Nor Zartonk'un çağrısıyla saat 19.00'da Taksim tramvay durağından, Galatasaray Lisesi'ne doğru meşaleli yürüyüş gerçekleştirilecek.