Huawei, İngiliz hükümetinden süre istedi
ensonhaber.com

Dünyanın en büyük telekom ekipmanları üreticisi olan Huawei, Çin hükümeti ile olan ilişkisi ve casusluk iddiaları yüzünden Avrupa ülkeleri tarafından yoğun bir inceleme altında bulunuyor.

Huawei'nin casusluk yaptığına dair hiçbir kanıtın bulunamamasına rağmen, bazı ülkeler şirketin pazar erişimini kısıtladı. Şirket, bu yaptırımların saçma olduğunu dile getirerek, casusluk yaptığı şeklinde çıkan iddiaların hepsini reddetti.

huawei

HUAWEI 2 MİLYAR DOLAR HARCAMA SÖZÜ VERDİ

Avrupa'nın en önemli pazarlarından biri olan İngiltere, geçtiğimiz temmuz ayında yayınladığı bir hükümet raporunda, Huawei'nin ağ ekipmanları ile ilgili teknik ve tedarik zinciri sorunları olduğunu ve bu sorunların güvenlik riskleri yaratabileceğini söyledi. Huawei ise söz konusu sorunları gidereceğine dair 2 milyar dolar harcama taahhüdünde bulundu.

HUAWEI: "SONUÇLAR 5 YILA KADAR SÜREBİLİR"

Huawei taşıyıcı işletme grubunun başkanı Ryan Ding, geçen hafta yaptığı açıklamada,, sorunları düzeltmenin bir hayli karmaşık olduğunu ve İngiliz hükümetinin kendilerini anlamasını umduğunu belirterek, sonuçları görmenin 5 yıla kadar sürebileceğini söyledi.

HUAWEI

İngiliz hükümeti, Huawei'nin bu açıklamalarına henüz bir cevap vermedi, ancak İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Konseyi, sorunları çözmek için Huawei ile sürekli iletişim içinde olduklarını belirtti.

Bütün bu gelişmelere ek olarak İngiliz yetkililer, istihbarat ve sanayi yetkilileri tarafından denetlenen özel bir laboratuvarda, Huawei'nin ekipmanlarını denetlediklerini ve casuslukla ilgili hiçbir kanıtın bulunamadığını ifade ettiler.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji