Huawei'den ABD gazetelerine reklam: Duyduğunuz her şeye inanmayın
ensonhaber.com

Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Huawei, son zamanlarda ABD tarafından casusluk iddiları nedeniyle baskı altında bulunuyor. Çin hükümeti ile birlikte casusluk yaptığı öne sürülen Huawei, başta ABD olmak üzere birçok ülkeden sert eleştirilere maruz kalıyor.

ABD GAZETELERİNE REKLAM VERDİ

Bunun farkında olan Çinli şirket, ABD gazetelerine tam sayfa reklam vererek ''Duyduğunuz her şeye inanmayın.'' mesajını yayınladı. Washington Post, New York Times, Wall Street Journal, Politico, USA Today ve Los Angeles Times'da yayınlanan reklam, yerel basında geniş yankı uyandırdı.

huawei

HUAWEI'DEN ABD MEDYASINA ÇAĞRI

Huawei, ABD gazetelerine verdiği tam sayfa reklamda şu ifadelere yer verdi: '' Duyduğunuz her şeye inanmayın. Hükümetiniz tarafından ortaya atılan yanlış iddiaları sorgulamak için gelin bizi ziyaret edin. Birbirimizi daha iyi anlamak amacıyla size ulaşıyoruz. Son yıllarda ABD hükümeti bizimle ilgili birçok yanlış iddia ortaya attı. Biz ise sizin dikkatinizi gerçeklere çekmek istiyoruz. ABD medyasını kampüsümüzü ziyaret etmeye ve çalışanlarımızla tanışmaya davet ediyoruz. Umuyoruz ki gördüklerinizi ve duyduklarınızı okuyucularınıza aktarırsınız.''

Reklamda, Huawei'nin pek çok alanda ABD'li şirketlerle birlikle çalıştığından da bahsedilirken, şirketin kapılarının herkese açık olduğu vurgulandı.