Huawei'den açıklama: Amerika'ya ihtiyacımız yok
ensonhaber.com

Çin hükümeti ile iş birliği yaparak, Amerika tarafından casusluk ile suçlanan ve ülkede kullanımı yasaklanan Huawei, oldukça iddialı açıklamalar yapıyor. Pekin'deki bir basın toplantısında Huawei'nin mobil bölüm CEO'su Richard Yu, Amerika pazarı olmasa bile dünyada bir numara olacaklarını ifade etti.

Şu anda dünya genelinde Samsung'un arkasında ikinci sırada bulunan Huawei, gözünü liderliğe dikmiş durumda. Geçtiğimiz yıl Apple'ın da arkasında yer alarak üçüncü sırada olan Huawei, ağustos ayında Apple'ı geride bırakarak ikinci sıraya kadar yükselmişti.

huawei

Elde edilen satış raporlarına göre Huawei, geçtiğimiz yıl 208 milyondan fazla akıllı telefon sattı. Bu sayı bir önceki yıla göre yüzde 35 daha fazla. Şirket, bu sayıyı her sene artırarak Samsung'u da geride bırakmak istiyor.

HEDEF LİDERLİK

Casusluk iddiaları yüzünden ABD ile ilişkileri bozulan Huawei, ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldı. Bununla birlikte tüm bu zorluklara rağmen kullanıcılar ile iyi bir güven ilişkisi kuran şirket, popülerliğini günden güne artırdı. Huawei'nin kullanımı ABD'de yasaklanmasaydı, şirket dünyanın bir numaralı akıllı telefon üreticisi olma yolunda daha hızlı adımlar atabilecekti. Ancak son yapılan açıklamaya göre, bu durumun gerçekleşmesi için ABD'ye pek ihtiyaç yok.